Немає нічого краще цілої гори печених пиріжків! Їх можна зробити абсолютно різними способами, наповнити незвичайними начинками. Чудово м'які, найніжніші і пишні випечние вироби, рецепти яких описані нижче – апетитна радість для всієї родини!
Також запропонуємо цікаву ідею як пиріжки гарно ліпити.
Пиріжки з сиром з готового листкового дріжджового тіста
Краще пиріжки з сиром зробити солодкими - з додаванням цукру, родзинок. Не варто боятися процесу приготування, нижче представлений рецепт найбільш простого способу, який займе трохи часу, а результат неодмінно перевершить всі очікування.
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 475 г; крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 45 г; сир мінімальної жирності – 245 г; сметана середньої жирності – 45 г; ваніль – на кінчику ножа; цукор – 65 г; яйце відбірне – 1 шт.; борошно вищого ґатунку – 45 г; родзинки білий, солодкий – 2 невеликі жмені. Приготування Дістаньте тісто з морозилки, щоб воно встигло повністю розморозитися.
У сир додайте сметану, ваніль і цукор, потім родзинки і просіяний крохмаль, щоб начинка була скріпленої. За бажанням додайте білок яйця. А жовток влийте кілька крапель води і добре розмішайте. Ця суміш знадобиться, щоб змастити верх виробів для утворення рум'яної скоринки.
Посипте робочу поверхню борошном і розгортайте тісто. Наріжте його на невеликі квадрати. У протилежних двох кутів зробіть надрізи. У центр покладіть сирне наповнення. Краї основи, які без надрізів загорніть до центру, а в отвори просуньте протилежні кути.
Красиві пиріжки надішліть на деко і змастіть жовтком. Випікайте 35 хвилин в нагрітій духовці.
Пиріжки з капустою з дріжджового тіста
У цьому рецепті докладно опишемо, як приготувати ідеальне дріжджове тісто спеціально для пиріжків, в якості начинки використовуємо капусту.
Інгредієнти: Тісто:
яйце відбірне – 1 шт.; дріжджі свіжі пресовані – 25 г; молоко максимальної жирності, можна домашнє – 275 мл; щіпка солі цукор – 25 г; борошно – 700 г; масло пісне – 65 г; масло сільське – 45 р. Начинка:
капуста – 425 г; цибулина велика – 1 шт.; морква – 1 шт.; олія рафінована; сіль, перець, спеції. Приготування Спершу зробіть тісто для пиріжків, щоб воно встигло піднятися пару раз. Для цього розчиніть в теплій (не гарячий!) молоці дріжджі, додайте сіль, цукор, м'яке масло. Перемішайте все гарненько до однорідності. Акуратно введіть яйце і олію. У цю суміш всипайте борошно і вимішуйте густе пружне тісто. Далі відправте його в зручну ємність, накрийте вологим рушником і у тепле місце на пару годин.
Поки тісто "відпочиває", прийміть за начинку. Капусту максимально дрібно нашаткуйте, трохи примніть і посоліть. Цибулю поріжте також дрібненько, моркву натріть на тертці. Обсмажуйте на мінімальному вогні капусту, додайте цибулю і моркву, періодично перемішуйте. У фіналі присоліть, поперчіть – смачна начинка готова.
А тим часом тісто має збільшитися майже у два рази. Його потрібно гарненько вимішати. Чим ретельніше ви його разомнете, тим м'якше і пишніше будуть вироби. Можете приступати до виготовлення пиріжків.
Як ліпити пиріжки з дріжджового тіста?
Готове тісто розділіть на кілька частин. З невеликої порції скачайте ковбаску, розріжте її на кілька сегментів і розкачайте кожну в невеликий круглий пласт.
У центр заготовки викладіть чайну ложку капустяної начинки.
Краї складіть навпіл і скріпіть.
Загніть куточок, притисніть до основи.
Таким чином, загинаючи весь край заготовки до кінця.
Тепер залиште їх на расстойку на 10-15 хвилин і можете відправляти в духовку. Пиріжки будуть випікатися приблизно 35 хвилин при 190 градусах. Легкі в приготуванні випечені вироби з капустою виходять неймовірно повітряними і на наступний день не втрачають своєї пишноти та свіжості.