На початку літа можна побалувати своїх рідних і приготувати незвичайні пиріжки з молодими листям щавлю, які за смаком трохи нагадують яблучні. Давайте розглянемо з вами різні варіанти цієї начинки.
Начинка з щавлю для пиріжків
Інгредієнти: молодий щавель – 1 пучок; цукор – на смак. Приготування Листя щавлю промиваємо, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо зелень в широку миску, пересипаємо цукром і розмішуємо. Така начинка з щавлю підійде для смажених у маслі пиріжків.
Начинка для пиріжків з щавлю з цукром
Інгредієнти: молодий щавель – 1 пучок; цукор – за смаком; кукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложки; яблука – 2 шт.; листя свіжої м'яти – по смаку. Приготування Щавель промиваємо, відрубуємо хвостики, а листочки просушуємо і нарізаємо шматочками. Підготовлену зелень пересипаємо цукром і трохи розминаємо руками. Через 15 хвилин додаємо в начинку яблука, нарізану кубиками або натерті на тертці. Безпосередньо перед використанням, всипаємо в начинку крохмаль і кидаємо свіжі листочки м'яти.
Начинка для пиріжків з щавлю і яєць
Інгредієнти: листя щавлю – 315 г; яйце– 3 шт.; лук свіжий зелений – 1 пучок; сіль кухонна велика – за смаком; масло вершкове – 35 р. Приготування Курячі яйця промиваємо, викладаємо в кухлик з водою і відварюємо в злегка підсоленій воді. Далі остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і шаткуємо на тертці. Листочки щавлю і свіжі пір'я зеленого лука перебираємо, обполіскуємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо гострим ножем. Після обробки викладаємо всі інгредієнти в глибоку миску і посипаємо крупною сіллю. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і відставляємо в сторону. Така начинка з щавлю чудово підійде для приготування смачних пиріжків в духовці.
Рецепт начинки для пиріжків з щавлю
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; листя щавлю – 1 пучок; лук свіжий зелений – 1 пучок; цибулина – 45 г; спеції; олія рослинна. Приготування Щавель і зелений лук ретельно перебираємо, промиваємо, відрізаємо стебла, а листя обсушуємо і шаткуємо. Чистимо цибулину і дрібно рубаємо. Тепер наливаємо на сковорідку олію, викладаємо підготовлені інгредієнти і злегка пасеруємо, помішуючи. Яйця відварюємо 10 хвилин, а потім чистимо і подрібнюємо на тертці. Додаємо їх до щавелю з цибулею, перемішуємо і підсолюємо за смаком.
Начинка для пиріжків з щавлю і картоплі
Інгредієнти: листя щавлю – 455 г; картопля молода – 345 г; спеції. Приготування Щавель перебираємо і нарізаємо шматочками. Картопля промиваємо, відварюємо в мундирі, зрізаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Змішуємо все в мисці і підсолюємо за смаком. Використовуємо отриману масу в якості начинки для печених пиріжків.
Начинка для пиріжків з щавлю і сиру
Інгредієнти: молодий щавель – 155 г; сир м'який (фета) – 145 г; сіль і цукор – по щіпці. Приготування Щавель перебираємо, відрізаємо хвостики, просушуємо і листя дрібно нарізаємо. Сир шаткуємо соломкою, додаємо сіль, цукор і підготовлену зелень. Ретельно перемішуємо і приступаємо до випікання пиріжків.
Начинка для пиріжків з щавлю і сиру
Інгредієнти: сир – 115 г; листя молодого щавлю – 155 г; картопляний сухий крохмаль – 10 г; цукор – за смаком; ванілін; кориця мелена – щіпка. Приготування Перед тим, як приготувати начинку для пиріжків, щавель перебираємо, промиваємо, відриваємо хвостики, а листочки просушуємо і нарізаємо шматочками. Змішуємо його з сиром, всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Потім додаємо картопляний крохмаль, ванілін і кидаємо трохи меленої кориці.