Вернуться назад Распечатать

Начинка з щавлю для пиріжків

Начинка з щавлю для пиріжків
На початку літа можна побалувати своїх рідних і приготувати незвичайні пиріжки з молодими листям щавлю, які за смаком трохи нагадують яблучні. Давайте розглянемо з вами різні варіанти цієї начинки.
Начинка з щавлю для пиріжків
Інгредієнти:

  • молодий щавель – 1 пучок;

  • цукор – на смак.


  • Приготування
    Листя щавлю промиваємо, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо зелень в широку миску, пересипаємо цукром і розмішуємо. Така начинка з щавлю підійде для смажених у маслі пиріжків.
    Начинка для пиріжків з щавлю з цукром
    Інгредієнти:

  • молодий щавель – 1 пучок;

  • цукор – за смаком;

  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложки;

  • яблука – 2 шт.;

  • листя свіжої м'яти – по смаку.


  • Приготування
    Щавель промиваємо, відрубуємо хвостики, а листочки просушуємо і нарізаємо шматочками. Підготовлену зелень пересипаємо цукром і трохи розминаємо руками. Через 15 хвилин додаємо в начинку яблука, нарізану кубиками або натерті на тертці. Безпосередньо перед використанням, всипаємо в начинку крохмаль і кидаємо свіжі листочки м'яти.
    Начинка для пиріжків з щавлю і яєць
    Інгредієнти:

  • листя щавлю – 315 г;

  • яйце– 3 шт.;

  • лук свіжий зелений – 1 пучок;

  • сіль кухонна велика – за смаком;

  • масло вершкове – 35 р.


  • Приготування
    Курячі яйця промиваємо, викладаємо в кухлик з водою і відварюємо в злегка підсоленій воді. Далі остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і шаткуємо на тертці. Листочки щавлю і свіжі пір'я зеленого лука перебираємо, обполіскуємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо гострим ножем. Після обробки викладаємо всі інгредієнти в глибоку миску і посипаємо крупною сіллю. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і відставляємо в сторону. Така начинка з щавлю чудово підійде для приготування смачних пиріжків в духовці.
    Рецепт начинки для пиріжків з щавлю
    Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;

  • листя щавлю – 1 пучок;

  • лук свіжий зелений – 1 пучок;

  • цибулина – 45 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Щавель і зелений лук ретельно перебираємо, промиваємо, відрізаємо стебла, а листя обсушуємо і шаткуємо. Чистимо цибулину і дрібно рубаємо. Тепер наливаємо на сковорідку олію, викладаємо підготовлені інгредієнти і злегка пасеруємо, помішуючи. Яйця відварюємо 10 хвилин, а потім чистимо і подрібнюємо на тертці. Додаємо їх до щавелю з цибулею, перемішуємо і підсолюємо за смаком.
    Начинка для пиріжків з щавлю і картоплі
    Інгредієнти:

  • листя щавлю – 455 г;

  • картопля молода – 345 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Щавель перебираємо і нарізаємо шматочками. Картопля промиваємо, відварюємо в мундирі, зрізаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Змішуємо все в мисці і підсолюємо за смаком. Використовуємо отриману масу в якості начинки для печених пиріжків.
    Начинка для пиріжків з щавлю і сиру
    Інгредієнти:

  • молодий щавель – 155 г;

  • сир м'який (фета) – 145 г;

  • сіль і цукор – по щіпці.


  • Приготування
    Щавель перебираємо, відрізаємо хвостики, просушуємо і листя дрібно нарізаємо. Сир шаткуємо соломкою, додаємо сіль, цукор і підготовлену зелень. Ретельно перемішуємо і приступаємо до випікання пиріжків.
    Начинка для пиріжків з щавлю і сиру
    Інгредієнти:

  • сир – 115 г;

  • листя молодого щавлю – 155 г;

  • картопляний сухий крохмаль – 10 г;
  • Начинка з щавлю для пиріжків

  • цукор – за смаком;

  • ванілін;

  • кориця мелена – щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати начинку для пиріжків, щавель перебираємо, промиваємо, відриваємо хвостики, а листочки просушуємо і нарізаємо шматочками. Змішуємо його з сиром, всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Потім додаємо картопляний крохмаль, ванілін і кидаємо трохи меленої кориці.