Ароматний пиріг зі смородиною - це прекрасне доповнення до чашки чаю або молока. Причому приготувати такий по кожному з рецептів можна як з свіжих, так і з заморожених ягід.
Пиріг з замороженої чорної смородини - рецепт
Інгредієнти: заморожена смородина – 420 г; просеянная борошно – 235 г; яйця курячі середнього розміру – 2 шт.; цукровий пісок – 155 г; розпушувач – 20 г; селянське вершкове масло – 90 г; молоко – 70 мл; ванілін – 1 щіпка; сіль – 1 щіпка; пудра цукрова – 80 р. Приготування В окремій ємності з'єднуємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін і сіль. В іншу посудину вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і обробляємо масу за допомогою міксера на найвищих обертах протягом трьох хвилин. Тепер вливаємо в яєчну масу розтоплене вершкове масло, вливаємо молоко, додаємо ванілін і ретельно розмішуємо. Тепер підсипаємо невеликими порціями борошняну суміш і гарненько вимішуємо до максимально можливої однорідності.
Отримане тісто викладаємо в промазану маслом форму для випічки, зверху розподіляємо попередньо розморожену чорну смородину, присипаємо виріб зверху цукровою пудрою і відправляємо для запікання в розігріту до 185 градусів духовку на сорок хвилин.
По готовності даємо випічці охолонути і можемо пробувати, розрізавши на порції.
Пісочний пиріг з сиром і чорною смородиною
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная борошно – 205 г; цукровий пісок – 105 г; розпушувач – 10 г; вершкове масло – 160 г; сметана – 55 г; Для начинки:
сир з високим відсотком жирності – 390 г; смородина свіжа або заморожена – 280 м; сметана – 85 м; ванільний цукор – 10 г; цукровий пісок – 205 г; крохмаль – 55 г; пудра цукрова – 60 р. Приготування До просіяної муки, змішаної з розпушувачем, додаємо охолоджене перетерте на тертці масло і розтираємо масу долонями до отримання дрібної крихти. Тепер закладаємо сметану, додаємо цукровий пісок і виробляємо заміс м'якого тіста. Маємо борошняний ком, обгорнутий плівкою, на полиці холодильника хвилин на сорок.
Для начинки пробиваємо сир разом з половиною цукру за допомогою блендера, після чого додаємо сметану, крохмаль, додаємо ванільний цукор і перемішуємо.
Промиту свіжу або розморожену смородину покласти в друшляк на деякий час, щоб позбутися від зайвої вологи.
Форму для випічки діаметром 25 сантиметрів промасливаем трохи і розподіляємо по її дну і стінкам охолоджене тісто, формуючи бортики висотою приблизно чотири сантиметри. Зверху викладаємо сирну масу, поверх розподіляємо підготовлену смородину і притрушиваем ягоди цукровим піском. При бажанні кількість останнього можна збільшити.
Залишилося тільки спекти пиріг в розігрітій до 185 градусів духовці. Для такого виробу достатньо для цього тридцяти хвилин. Розрізаємо пиріг на порції тільки після повного його охолодження, приправивши виріб зверху цукровою пудрою.
Швабський відкритий пиріг з чорною смородиною
Інгредієнти: Для тіста:
борошно просеянная – 245 г; жовтки яєчні – 3 шт.; цукор – 130 г; розпушувач – 15 г; селянське вершкове масло – 135 г; Для начинки:
смородина – 340 г; білки яєчні – 3 шт.; пудра цукрова – 185 г; борошно – 45 г; ванілін – 1 щіпка; розпушувач – 15 г; крохмаль – 10 р. Приготування Розтираємо для тіста жовтки з цукром, вливаємо після цього розтоплене масло, всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, і виробляємо заміс м'якого липкого тіста. Поміщаємо основу пирога в пакет або обертаємо плівкою і поміщаємо на деякий час на полицю холодильника.
Для начинки збиваємо до піків білки яєчні, потроху підсипаючи в процесі обробки цукрову пудру. В окремій ємності з'єднуємо борошно, крохмаль, розпушувач і ванілін і акуратно вмішуємо суху суміш до білків. На завершення додаємо в наповнення смородину і знову акуратно перемішуємо.
Тепер розподіляємо трохи охолоджене тісто по дну форми для випічки, оформляючи при цьому бортики, і викладаємо зверху білковий наповнювач зі смородиною.
Через сорок хвилин перебування виробу в прогрітій до 185 градусів духовці воно підрум'яниться і буде готове. Залишилося тільки дочекатися повного охолодження пирога і можна пробувати.