Зараз все більшою популярністю користуються рецепти випічки з листкового тіста, підходящі для приготування в духовці. Адже без пирогів та інших смаколиків впоратися зі стресами набагато складніше. До того ж листкове тісто робиться дуже легко і не вимагає спеціальних кулінарних вмінь.
Булочки з листкового тіста в духовці зі згущеним молоком
Хоча на їх приготування потрібно чимало часу, все ж результат більш ніж виправдає ваші очікування. Начинку для такої випічки з листкового тіста в духовці можна вибирати різну: згущене молоко, повидло, джем – все залежить від вашого настрою.
Інгредієнти: яйце відбірне – 1 шт.; борошно високої якості – 475 г; молоко 25% – 165 мл; цукор – 95 г; масло – 65 г; сіль; рослинне масло – 95 мл; дріжджі – маленький пакетик. Для начинки:
варене згущене молоко – 05 банки. Для обсипання:
цукор – 90 р. Приготування Змішайте дріжджі з 2 столовими ложками борошна і столовою ложкою цукру, після чого влийте в них трохи підігріте молоко. Добре перемішайте і засипте туди цукор, що залишився. Залиште суміш постояти десь чверть години. Потім влийте в неї рослинне масло і яєчний білок. Кілька хвилин збивайте масу міксером.
Просійте борошно і додайте її в тісто при постійному помішуванні. Розтопити на невеликому вогні вершкове масло. Ретельно вимісити тісто, поставте його в широку ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште доходити в теплому місці на півтори години.
Готове тісто розрізати на невеликі шматочки масою приблизно 150 р. Скатайте кожен з них в кульку, знову оберніть плівкою і залиште приблизно на чверть години. Після цього розкочуйте кожен шар качалкою в тонкий коржик і змажте охолодженим маслом. Покладіть коржі один на одного і ще раз пройдіться по ним качалкою так, щоб вийшла велика коржик діаметром приблизно 40 див. Розріжте її на 15-16 трикутників, на широкий край яких поміщають згущене молоко. Закріпіть боки булочок так, щоб начинка не протекла в духовці, і скрутіть тісто рулетиком. Викладіть вироби на деко, змастіть залишилися жовтком, злегка посипте цукром. Прогрійте духовку до 180 градусів і випікайте вироби десь 25 хвилин.
Смачні пиріжки з листкового тіста в духовці
Це ідеальний варіант, якщо ви не знаєте, що приготувати з листкового тіста у духовці. Така випічка виходить не тільки повітря, але і ситної і дуже смачною, та й часу на це йде зовсім мало.
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 1 аркуш; борошно – 165 г; яйця великі, добірні – 4 шт. і 1 шт. для змащування пиріжків; зелена цибуля – 3 пера; сіль. Приготування Пласт тесту розрізаємо на 12 частин, не розгортаючи. У вас повинні вийти невеликі прямокутники.
Розкачуємо їх до мінімально можливої товщини. Відварюємо яйця, змішуємо їх з дрібно порубаним зеленою цибулею. Одну з довгих сторін прямокутника змащуємо білком, щоб краще скріпити пиріжок. Спочатку накриваємо начинку риплячого стороною, яка достовірніше, а потім протилежній і добре придавлюємо кінці. Викладаємо на деко, попередньо змащений маслом, залишаємо настоятися на чверть години, півгодини випікаємо в підігрітому до 180 градусів духовій шафі. Таким же чином можна приготувати і яблука в листковому тісті, запечені в духовці. Для цього плід розрізають навпіл, посипають панірувальними сухарями і корицею, і з усіх боків обертають тестом.