Приголомшливо ароматний і дивно ніжний сметанний пиріг з вишнею, спечений у домашніх умовах – прекрасна ідея для літнього чаювання.
Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 05 пачки; цукрова пудра – 105 г; яєчний жовток -1 шт.; борошно – 205 р. Для заливки:
вишня без кісточок – 355 г; сметана – 255 мл; яйця – 2 шт.; цукрова пудра – 105 г; крохмаль – 15 р. Приготування Розтануло масло збиваємо міксером, поступово всипаючи цукрову пудру. Потім вводимо яєчний жовток, борошно і вимішуємо руками м'яке тісто. Формуємо з нього грудку і прибираємо на деякий час в холод.
Після, тісто тонко розкачуємо і рівномірно розподіляємо по дну форми, створюючи невисокі бортики. Випікаємо корж в розігрітій духовці до рум'яного стану.
Не гаючи часу, готуємо ягоду: промиваємо її, обсушуємо і видаляємо кісточки. В окремій мисці збиваємо яйця зі сметаною, крохмалем і пудрою. Випечений корж акуратно дістаємо з духовки, розподіляємо рівним шаром вишню і зверху виливаємо крем. Знову відправляємо ласощі в духовку і випікаємо пиріг з вишнею зі сметанною заливкою ще 35 хвилин.
Дріжджовий пиріг з вишнею і сметанним кремом
Інгредієнти: Для тіста: молоко – 145 мл; борошно – 275 г; масло вершкове – 55 г; цукор – 85 м; дріжджі – 25 р. Для заливки: вишня – 415 г; цукор дрібний – 155 г; яйце – 1 шт.; апельсинова свіжа цедра – за смаком; сметана нежирна – 185 мл Приготування Борошно з'єднуємо з дріжджами і цукром. Поступово вливаємо підігріте молоко і вводимо розтоплене масло. Слідом додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Викладаємо його в каструлю, затягуємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце на кілька годин. Далі розгортаємо в тоненький пласт, викладаємо на деко і формуємо невисокі бортики. Зверху викладаємо заморожену вишню і посипаємо цукром. Випікаємо пиріг 20 хвилин в заздалегідь прогрітій духовці.
Тим часом займемося заливкою: сметану і цукор збиваємо міксером, кидаємо терту апельсинову цедру і розбиваємо яйце. Готову суміш виливаємо рівномірно на ягоду і знову відправляємо десерт випікатися ще на півгодини.
Простий рецепт сметанного пирога з вишнями
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 65 г; жирна сметана – 75 мл; борошно – 115 г; розпушувач. Для заливки:
сметана нежирна – 205 мл; заморожена вишня без кісточок – 355 г; яйце відбірне – 1 шт.; цукор тростинний – 215 р. Приготування У розтоплене масло додаємо сметану, додаємо борошно, розпушувач і вимішуємо тісто. Розкачуємо його в корж і розміщуємо у формі для випікання. Зверху розподіляємо ягоду і заливаємо сумішшю, приготовленою з сметани, цукру і яйця. Відправляємо пиріг на півгодини в духовку.