Вернуться назад Распечатать

Сметанний пиріг з вишнею

Сметанний пиріг з вишнею
Приголомшливо ароматний і дивно ніжний сметанний пиріг з вишнею, спечений у домашніх умовах – прекрасна ідея для літнього чаювання.

Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове – 05 пачки;

  • цукрова пудра – 105 г;

  • яєчний жовток -1 шт.;

  • борошно – 205 р.


  • Для заливки:

  • вишня без кісточок – 355 г;

  • сметана – 255 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукрова пудра – 105 г;

  • крохмаль – 15 р.


  • Приготування
    Розтануло масло збиваємо міксером, поступово всипаючи цукрову пудру. Потім вводимо яєчний жовток, борошно і вимішуємо руками м'яке тісто. Формуємо з нього грудку і прибираємо на деякий час в холод.
    Після, тісто тонко розкачуємо і рівномірно розподіляємо по дну форми, створюючи невисокі бортики. Випікаємо корж в розігрітій духовці до рум'яного стану.
    Не гаючи часу, готуємо ягоду: промиваємо її, обсушуємо і видаляємо кісточки. В окремій мисці збиваємо яйця зі сметаною, крохмалем і пудрою. Випечений корж акуратно дістаємо з духовки, розподіляємо рівним шаром вишню і зверху виливаємо крем. Знову відправляємо ласощі в духовку і випікаємо пиріг з вишнею зі сметанною заливкою ще 35 хвилин.

    Дріжджовий пиріг з вишнею і сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко – 145 мл;

  • борошно – 275 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • цукор – 85 м;

  • дріжджі – 25 р.


  • Для заливки:

  • вишня – 415 г;

  • цукор дрібний – 155 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • апельсинова свіжа цедра – за смаком;

  • сметана нежирна – 185 мл


  • Приготування
    Борошно з'єднуємо з дріжджами і цукром. Поступово вливаємо підігріте молоко і вводимо розтоплене масло. Слідом додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Викладаємо його в каструлю, затягуємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце на кілька годин. Далі розгортаємо в тоненький пласт, викладаємо на деко і формуємо невисокі бортики. Зверху викладаємо заморожену вишню і посипаємо цукром. Випікаємо пиріг 20 хвилин в заздалегідь прогрітій духовці.
    Тим часом займемося заливкою: сметану і цукор збиваємо міксером, кидаємо терту апельсинову цедру і розбиваємо яйце. Готову суміш виливаємо рівномірно на ягоду і знову відправляємо десерт випікатися ще на півгодини.

    Простий рецепт сметанного пирога з вишнями


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове – 65 г;

  • жирна сметана – 75 мл;

  • борошно – 115 г;

  • розпушувач.


  • Для заливки:
    Сметанний пиріг з вишнею


  • сметана нежирна – 205 мл;

  • заморожена вишня без кісточок – 355 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • цукор тростинний – 215 р.


  • Приготування
    У розтоплене масло додаємо сметану, додаємо борошно, розпушувач і вимішуємо тісто. Розкачуємо його в корж і розміщуємо у формі для випікання. Зверху розподіляємо ягоду і заливаємо сумішшю, приготовленою з сметани, цукру і яйця. Відправляємо пиріг на півгодини в духовку.