Смажені пиріжки зі щавлем – традиційна страва російської кухні, яке із задоволенням готують кожне літо господині, щоб порадувати своїх домочадців. У кожного є свої секрети приготування цієї смачної випічки, але ми хочемо поділитися з вами кількома перевіреними способами, якими з легкістю можуть скористатися навіть початківці кулінари.
Рецепт смажених пиріжків зі щавлем
Інгредієнти: цукор – 80 г; борошно – 890 м; яйце відбірне – 2 шт.; молоко – 490 мл; олія рослинна – 110 мл; дріжджі – 10 р. Для начинки:
щавель – 2 пучка; цукор – 105 р. Приготування Молоко розігріваємо, розчиняємо в ньому дріжджі і кидаємо дрібку цукру. Коли на опарі з'являться бульбашки, додаємо збиті яйця і рослинне масло. Поступово всипаємо борошно, вимішуємо тісто і гарненько обминаємо його руками. Щавель промиваємо, струшуємо, подрібнюємо ножем і змішуємо з цукром. З тіста формуємо коржі, викладаємо зелену начинку і ліпимо заготовки. Тепер обсмажуємо пиріжки зі щавлем з дріжджового тіста на рослинному маслі.
Рецепт смажених пиріжків зі щавлем
Інгредієнти: сметана – 10 мл; яйце відбірне – 2 шт.; кефір 25% – 215 мл; цукор, сода і сіль – по 5 г; борошно – 615 р. Для начинки:
щавель – 115 г; цукор – 60 р. Приготування У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, соду, цукор і вливаємо теплий кефір. Слідом додаємо сметану і перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо руками еластичне тісто.
Щавель промиваємо, обсушуємо, дрібно рубаємо і засипаємо цукром. Руки присипаємо борошном, відриваємо трохи тіста, формуємо коржик і викладаємо зелену начинку. Защипуємо краю, ліпимо рівний пиріжок і обсмажуємо її на рослинній маслечко. Точно також чинимо з усіма виробами. Готові пиріжки розкладаємо на паперовій серветці і витираємо, щоб вона ввібрала зайвий жир.
Смажені солодкі пиріжки зі щавлем
Інгредієнти: Для тіста:
сир – 505 г; яйце відбірне – 4 шт.; сода – 5 г; цукор – 20 г; борошно – 115 р. Для начинки:
щавель – 115 г; цукор – 60 р. Приготування Сир розтираємо з яйцями, додаємо цукор, соду і поступово вводимо муку. Замішуємо м'яке тісто розкачуємо його і вирізаємо кружечки за допомогою склянки.
Щавель промиваємо, струшуємо, дрібно рубаємо ножем і перемішуємо з цукром. На кожну заготовку викладаємо частину зеленої начинку, защипуємо краю, надаємо пиріжкам потрібну форму і обсмажуємо їх у великій кількості рослинного масла.