Пиріг з листкового тіста з сиром – недорога, апетитна і дуже ніжна випічка, яка порадує всіх ваших домочадців своїм смаком і ароматом. Цей пиріг являє собою аналог популярних хачапурі, тільки готується набагато простіше і швидше. Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт пирога з сиром з листкового тіста
Інгредієнти: листкове готове тісто (дріжджове) – 455 г; яйце відбірне – 1 шт.; сир – 155 г; кунжутне насіння – 15 р. Приготування Тісто розкочуємо качалкою на столі в тоненький пласт. Розрізаємо його навпіл і викладаємо одну частину на деко. Щедро присипаємо подрібненим на тертці сиром і накриваємо зверху другим листом листкового тіста. Защепляем краю, змащуємо поверхню збитим яйцем і прикрашаємо кунжутним насінням. Випікаємо сирний пиріг з готового листкового тіста 20 хвилин в розігрітій духовці, а потім остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками.
Пиріг з адигейський сиром з листкового тіста
Інгредієнти: готове тісто листкове – 805 г; сир адигейський – 355 г; яйце велике – 2 шт.; сметана 15% – 55 мл; кріп свіжий – 1 пучок; масло вершкове – 35 г; спеції. Приготування Розморожене тісто розкладаємо на столі, тонко розкачуємо і розрізаємо на половинки. Зелень промиваємо, струшуємо, дрібненько кришимо ножем і кидаємо в миску. Присипаємо спеціями за смаком і перемішуємо. Додаємо адигейський сир, натертий на тертці, кладемо нежирну сметану, розбиваємо яйце і приправляємо масу спеціями.
Один пласт перекладаємо на дно форми, розрівнюємо і формуємо невисокі бортики. Зверху розподіляємо сирну масу, накриваємо другим пластом і защепляем краю. Робимо на поверхні пирога невеликі надрізи ножем, промазуємо яйцем і випікаємо 25 хвилин в розігрітій духовці. Потім охолоджуємо виріб, розрізаємо на порційні шматочки і пробуємо на смак.
Пиріг з сосисками і сиром з листкового тіста
Інгредієнти: готове листкове тісто (бездріжджове) – 255 г; сир твердий – 155 г; сосиски – 105 г; яйце велике – 1 шт. Приготування Сосиски очищаємо від плівки і шаткуємо разом з твердим сиром на дрібній тертці. Бездріжджове тісто злегка розкачуємо і поділяємо ножем на 4 прямоугольничка. На кожну смужку викладаємо начинку і заліплюємо краю, формуючи «ковбаски». Деко застеляємо пергаментом, викладаємо наші заготовки у формі спіралі і промазуємо пиріг «Равлик» з листкового тіста з сиром, збитим яйцем. Відправляємо виріб в духовку і випікаємо 25 до рум'яного стану.