Що може бути краще рано вранці вихідного літнього дня, ніж шматочок смачного, ароматного, ніжного пирога! Щоб блюдо вийшло ще й корисним, готуємо на сніданок сирно-ягідний пиріг.
Пиріг з пісочного тіста Найпростіший варіант – пісочний пиріг з сирно-ягідною начинкою. Це своєрідна кошичок, наповнений смачним, кремовим сиром і соковитими ягодами.
Інгредієнти: м'які ягоди (малина, полуниця, шовковиця, біла смородина ) – 15 склянки; сир м'який без зерен – 230-250 г; цукор білий, очищений, краще вітчизняний – 1-2 склянки (залежить від того, наскільки солодкі ягоди); ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик; крохмаль якісний картопляний – 2 ст. ложки; сметана 20% жирності або більше – 150 г; масло «Фермерське» або маргарин – 100 г; сметана жирністю не вище 15% – 150 г; сода харчова не погашена – 1/2 ч. ложки; якісна пшеничне (тільки в/с) борошно – 250-270 г; Приготування Борошно просіваємо з содою пару раз гіркою на робочу поверхню. У високій ємності змішуємо розм'якшене масло, 15% сметани, 2-3 ст. ложки цукру. Цю суміш вливаємо в борошно і дуже швидко замішуємо тісто. Поки воно відпочиває в холодильнику, підготуємо дві начинки. Для ягідної промиємо наші ягоди, коли вода стече, пюрируем їх з цукром і половиною крохмалю. Можна приготувати пиріг з вишнями або черешнями, але тоді треба протерти масу через сито, щоб відокремити шкірку. Для сирної начинки в блендері збиваємо сир зі сметаною, ваніліном, цукром, що залишився крохмалем. Збираємо пиріг. У змащену форму кладемо тісто руками і розтягуємо його, формуючи кошик. У неї виливаємо обидві начинки – ягоди поверх сиру, підгинаємо бортик і відправляємо дбати, попередньо виставивши духовий шафа на 200 градусів. Через трохи більше 20 хвилин пиріг готовий. Охолоне – можна виймати і нарізати.
Ягідне спокуса Пиріг «Ягідне спокуса» з сирно-ягідною начинкою стане справжньою прикрасою святкового столу, а готується він навіть простіше.
Інгредієнти: велике куряче яйце (знадобляться тільки жовтки) – 5 шт; білий вітчизняний цукор – 1 склянка + 3 ст. ложки; сіль йодована – 1 щіпка; масло «Селянське» м'яке – 1/2 стандартної пачки (125 р); сода, погашена у 6% оцті – 1/3 ч. ложки; якісна пшеничне борошно – 1 склянка; будь-які ягоди без гілочок, кісточок, можна розморожені – 1 склянка; якісний картопляний крохмаль – 2 ст. ложки без гірки; сметана не менше 20% жирності – 150-200 г; сир домашній без запаху свіжий – 250 р. Приготування Дуже смачно виходить по цьому рецепту сирно-ягідний пиріг з чорною смородиною, малиною або суницею і ожиною. М'яке масло змішуємо з 2 жовтками, 3 ложками цукру, гашеного содою і дрібкою солі. Поступово підмішуємо борошно і дуже швидко змішуємо все в тісто – м'яке, трохи липке. Поки воно охолоне (загорніть в плівку і помістимо в холодильник), готуємо начинку. У блендері замішуємо сир, сметану, залишилися
жовтки, цукор. Маса рідкої – це нормально. Вимиті ягоди як слід обвалюємо в крохмалі і додаємо в сирну масу. З тіста формуємо підкладку з високим бортиком, наливаємо начинку і печемо. При 200 градусах знадобиться трохи більше півгодини.
Можна спекти сирно-ягідний пиріг в мультиварці, проте різні моделі вимагають дуже різного підходу, а в деяких пиріг просто не пропечеться. Якщо хочете використовувати сучасну техніку, уважно прочитайте інструкцію – в ній зазвичай зазначено, які страви і як приготувати.