Вернуться назад Распечатать

Сирні маффіни

Сирні маффіни
Господині дуже часто використовують для випічки сир. Саме він надає стравам приголомшливу ніжність і чудовий тонкий аромат. Давайте дізнаємося з вами як приготувати сирні маффіни.
Сирно - кабачкові мафіни
Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • розпушувач - щіпка;

  • яйце - 3 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно - 250 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень кропу - за бажанням.


  • Приготування
    Сир розтираємо ретельно вилочкою з яйцями. Масло розтоплюємо і залишаємо остигати. У миску просіваємо борошно, змішану з розпушувачем і перемішуємо. Кабачок миємо й натираємо на тертці, віджимаючи і виливаючи зайвий сік. Потім змішуємо його з дрібно порубаним кропом і перекладаємо до сирної маси. Додаємо масло, сіль, перець і перемішуємо. Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Наповнюємо формочки цією масою рівно наполовину і ставимо на 45 хвилин у духовку. Випікаємо при 200 градусів, не відкриваючи дверцята плити в процесі приготування.
    Рецепт сирних мафінів
    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • сир - 250 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • ізюм - 100 г;

  • сіль, розпушувач - щіпка.


  • Приготування
    Родзинки гарненько промиваємо, очищаємо від гілочок і розкладаємо на рушник сушитися. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровим піском, додаємо курячі яйця і сир. Трохи солимо масу, додаємо борошно, розпушувач, кладемо родзинки і замішуємо рівне, однорідне тісто. Формочки змащуємо маслом і наповнюємо тестом. Відправляємо сирні маффіни з родзинками в духовку на 30 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.
    Сирні маффіни з шоколадом
    Інгредієнти:

  • сирна маса - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • натуральний йогурт - 300 г;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • какао - порошок - 3 ст. ложки;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • цукор - 150 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром до однорідності. Вливаємо олію і йогурт. В окремій чашці змішуємо борошно з розпушувачем і какао - порошком, просіваємо і висипаємо в йогуртову масу. Перемішуємо все і замішуємо однорідне тісто. Формочки змащуємо олією, викладаємо трохи приготованого тесту, потім кладемо трохи сирної маси і зверху знову заливаємо шоколадною сумішшю. Ставимо шоколадні мафіни з сирною начинкою в попередньо розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
    Сирні маффіни з вишнею
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 200 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукровий пісок - 80 г;

  • сир - 150 г;

  • молоко - 150 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • вишня - 150 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо з розпушувачем, кладемо цукор і сіль. Сир ретельно розтираємо, вливаємо молоко, кладемо яйця і вершкове масло. Тепер з'єднуємо борошняну суміш з рідкої і перемішуємо. Додаємо в тісто вишню без кісточок і розкладаємо масу по формах. Випікаємо мафіни в духовці близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.
    Сирні маффіни з бананом
    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • банан - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • ваніль - за смаком;

  • Сирні маффіни

  • шоколад - 100 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром, кладемо за смаком ваніль. Додаємо розтануло масло, сир і перемішуємо. Банани очистити від шкірки, ретельно розминаємо виделкою і викладаємо тісто. Борошно просіваємо на стіл з розпушувачем і сіллю, а потім додаємо в тісто. У самому кінці додаємо поламаний шоколад дрібно і гарненько перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і випікаємо в духовці до готовності. Ну ось і все сирні мафіни з бананом готові!