Господині дуже часто використовують для випічки сир. Саме він надає стравам приголомшливу ніжність і чудовий тонкий аромат. Давайте дізнаємося з вами як приготувати сирні маффіни.
Сирно - кабачкові мафіни
Інгредієнти: сир - 250 г; кабачок - 1 шт.; розпушувач - щіпка; яйце - 3 шт.; масло вершкове - 100 г; борошно - 250 г; сіль, перець - за смаком; зелень кропу - за бажанням. Приготування Сир розтираємо ретельно вилочкою з яйцями. Масло розтоплюємо і залишаємо остигати. У миску просіваємо борошно, змішану з розпушувачем і перемішуємо. Кабачок миємо й натираємо на тертці, віджимаючи і виливаючи зайвий сік. Потім змішуємо його з дрібно порубаним кропом і перекладаємо до сирної маси. Додаємо масло, сіль, перець і перемішуємо. Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Наповнюємо формочки цією масою рівно наполовину і ставимо на 45 хвилин у духовку. Випікаємо при 200 градусів, не відкриваючи дверцята плити в процесі приготування.
Рецепт сирних мафінів
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; борошно - 2 ст.; сир - 250 г; яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; ізюм - 100 г; сіль, розпушувач - щіпка. Приготування Родзинки гарненько промиваємо, очищаємо від гілочок і розкладаємо на рушник сушитися. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровим піском, додаємо курячі яйця і сир. Трохи солимо масу, додаємо борошно, розпушувач, кладемо родзинки і замішуємо рівне, однорідне тісто. Формочки змащуємо маслом і наповнюємо тестом. Відправляємо сирні маффіни з родзинками в духовку на 30 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.
Сирні маффіни з шоколадом
Інгредієнти: сирна маса - 200 г; яйце - 1 шт.; борошно - 200 г; натуральний йогурт - 300 г; рослинне масло - 100 мл; какао - порошок - 3 ст. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; цукор - 150 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром до однорідності. Вливаємо олію і йогурт. В окремій чашці змішуємо борошно з розпушувачем і какао - порошком, просіваємо і висипаємо в йогуртову масу. Перемішуємо все і замішуємо однорідне тісто. Формочки змащуємо олією, викладаємо трохи приготованого тесту, потім кладемо трохи сирної маси і зверху знову заливаємо шоколадною сумішшю. Ставимо шоколадні мафіни з сирною начинкою в попередньо розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Сирні маффіни з вишнею
Інгредієнти: пшеничне борошно - 200 г; розпушувач - 5 г; сіль - щіпка; цукровий пісок - 80 г; сир - 150 г; молоко - 150 мл; яйце - 2 шт.; рослинна олія - 60 мл; вишня - 150 р. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем, кладемо цукор і сіль. Сир ретельно розтираємо, вливаємо молоко, кладемо яйця і вершкове масло. Тепер з'єднуємо борошняну суміш з рідкої і перемішуємо. Додаємо в тісто вишню без кісточок і розкладаємо масу по формах. Випікаємо мафіни в духовці близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Сирні маффіни з бананом
Інгредієнти: сир - 200 г; банан - 2 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 200 г; цукор - 4 ст. ложки; розпушувач - 2 ч. ложки; масло вершкове - 100 г; ваніль - за смаком; шоколад - 100 г; сіль - щіпка. Приготування Яйця розтираємо з цукром, кладемо за смаком ваніль. Додаємо розтануло масло, сир і перемішуємо. Банани очистити від шкірки, ретельно розминаємо виделкою і викладаємо тісто. Борошно просіваємо на стіл з розпушувачем і сіллю, а потім додаємо в тісто. У самому кінці додаємо поламаний шоколад дрібно і гарненько перемішуємо. Розкладаємо масу по формах і випікаємо в духовці до готовності. Ну ось і все сирні мафіни з бананом готові!