Найсмачніші сирник в духовці виходять тільки з натурального сиру. Якою б вдалої рецептура ні була, якщо якість основного продукту залишає бажати кращого, то виріб навряд чи порадує вас хорошими смаковими якостями.
Кожен з пирогів з сиром, приготованих на швидку руку за запропонованими нижче рецептами в духовці, при належній якості сировини і виконанні нескладних рекомендацій, вийде неймовірно пишним, ніжним і дуже смачним. Спробуйте приготувати таке ласощі будинку, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.
Простий пиріг на кефірі з сиром
Інгредієнти: сир – 520 г; манна крупа – 95 г; кефір – 230 мл; яйця добірні – 5 шт.; цукровий пісок – 155 г; ванілін – 1 щіпка; сіль кам'яна – за смаком; розпушувач – 20 р. Приготування Для того щоб творожник вийшов максимально ніжним, манну крупу необхідно попередньо замочити в кефірі мінімум на годину, а сир протерти через ситечко або ж обробити блендером до однорідності і позбавлення від зернистої його текстури. Пишність пирога додасть особлива обробка яєць. Їх необхідно розділити на жовтки і білки, і останні збити до піків. Жовтки необхідно перетерти до посветления з цукровим піском, після чого змішати з підготовленим сиром і набряклої в кефірі манною крупою, додавши в процесі ванілін. На завершення вмішуємо дбайливо в сирну основу білкову пишну масу і перекладаємо отриману суміш в промаслений форму. Для випікання необхідно помістити творожник в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Готовий пиріг хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді, а доповнити його можна сметаною, варенням або свіжими ягодами.
Швидкий пиріг з сиру з ожиною і сметаною в духовці
Інгредієнти: сир високої жирності – 720 г; сметана – 95 г; борошно просеянная – 90 г; яйця добірні – 6 шт.; цукровий пісок – 115 г; ожина – 2 жмені. Приготування Сир необхідно перетерти через ситечко або пробити блендером. Для додаткової пишноти, також як і в попередньому випадку, окремо збиваємо білки до піків, а жовтки розтираємо з цукровим піском і змішуємо з сиром, просіяним борошном і сметаною. Тепер акуратно вмішуємо в сирну основу білки і ожину, перекладаємо масу в промаслений посудину для випічки і розташовуємо на полиці, прогрітій до 185 градусів духовки хвилин на сорок.
По готовності обов'язково даємо пирогу охолонути, перекладаємо на деякий час в холодильник і даємо додатково настоятися. Замість малини можна використовувати будь-які інші ягоди або шматочки фруктів, які є в наявності.
Пиріг з сиром на швидку руку з маслом і лимоном
Інгредієнти: сир нежирний – 760 г; манна крупа – 80 г; вершкове масло селянське – 175 г; яйця добірні – 6 шт.; цукровий пісок – 155 г; лимон – 140 г; цукрова пудра для подачі. Приготування Першим ділом моєму ретельно лимон, знімаємо з нього цедру, розрізаємо навпіл і віджимаємо сік. Тепер м'яке вершкове масло на високій швидкості збиваємо міксером, додаючи в процесі лимонну цедру і сік. Продовжуючи процес збивання, вводимо по черзі курячі відбірні яйця і збиваємо масу до пишності і легкості. Тепер, знизивши швидкість приладу до мінімальної, вводимо малими порціями нежирний сир і всипаємо манну крупу. Промасливаем вершковим маслом форму для випічки, перекладаємо в неї приготовлену основу для творожника і відправляємо виріб випікатися в прогріту до 185 градусів духовку на годину.
По готовності даємо пирогу охолонути, і притрушиваем цукровою пудрою.