Навряд чи вам вдасться знайти людину, яка не любить домашні пиріжки а вже тих, хто не любить їх готувати – хоч греблю гати. Виною всьому тривалість процесу замішування тіста, яку ми маємо намір урізати і значно спростити, готуючи бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі.
Рецепт бездріжджового тіста для пиріжків
Беручись за приготування тіста без додавання дріжджів завжди неодмінно варто враховувати, що воно гарантовано не вийде таким же легким і м'яким, як і його дріжджовий аналог. Зневірятися завчасно не варто, адже існує маса добре опрацьованих рецептів, з яких виходить м'яке тісто, і цей рецепт як раз один з них.
Інгредієнти: кефір – 235 мл; сода – 5 г; рослинне масло – 45 мл; щіпка цукру; борошно – 380 р. Приготування Щоб посилити реакцію соди з кефіром, перед додаванням кефір слід злегка підігріти. Коли сода буде додана і бурхлива реакція завершиться, додайте до кефіру сіль з цукром, трохи рослинного масла, влийте все до борошна. Почніть замішування тіста лопаткою, а коли воно стане однорідним, перекладіть на промаслений робочу поверхню і розділіть на порції. Кожну з порцій сформуйте у пиріжок з улюбленою начинкою, а потім приступайте до їх обжарке або випікання.
Бездріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді
Для смажених пиріжків особливо підходить бездріжджове тісто. Під час приготування воно стає легким і повітряним всередині, а зовні злегка підрум'янюється і схоплюється хрусткою скоринкою.
Інгредієнти: сода – 5 г; яйця – 2 шт.; кефір – 245 мл; рослинне масло – 45 мл; борошно – 410 р. Приготування Ледь підігрів кефір, злегка підсолодіть і посоліть його, всипте соду і дочекайтеся завершення реакції. Перелийте кефір борошно разом з парою збитих яєць і рослинним маслом. Після замішування тіста, розділіть його і приступайте до формування пиріжків. Обсмажуйте їх відразу ж по завершенні ліплення.
Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці – рецепт
Інгредієнти: рослинне масло – 65 мл; вершкове масло – 85 м; борошно – 490 г; розпушувач – 5 г; кефір – 135 мл; яйця – 2 шт. Приготування Збивши яйця з пучкою солі, додайте розтоплене вершкове і рослинне масло. Збивши всі до досягнення однорідності, влийте суміш до кефіру. З'єднайте залишилися сухі компоненти і змішайте їх з рідинами до отримання тесту. Після формування випікайте пиріжки при 180 градусах.