Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування пирога «Ватрушка». Така випічка стане відмінним доповненням до чаю або кави. І навіть люди, що не люблять сир, із задоволенням скуштують це смачне і ніжне ласощі.
Пиріг «Королівська ватрушка з сиром
Інгредієнти: маргарин вершковий – 105 г; борошно – 355 г; цукор білий – 155 р. Для начинки:
сіль і харчова сода – по щіпці; сир сільський – 520 г; цукор – 240 г; ванілін – щіпка; яйце відбірне – 4 шт. Приготування Отже, насамперед готуємо основу пирога – пісочну крихту. Для цього розтираємо руками борошно з цукром і додаємо розм'якшений маргарин. Більшу частину отриманого тіста викладаємо на дно форми, утрамбовуємо руками і формуємо невисокі бортики.
У миску викладаємо зернистий сир, всипаємо цукор, розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, соду і ванілін за смаком. Перемішуємо вміст і збиваємо блендером до однорідності. Виливаємо суміш рівномірним шаром у форму з тестом і зверху присипаємо залишилася пісочної крихтою. Випікаємо сирний пиріг «Королівська ватрушка» в розігрітій духовій шафі 35 хвилин, при температурі 200 градусів. Готову страву повністю остуджуємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками і подаємо до столу, виклавши на тарілку, з нежирної сметаною, варенням або згущеним молоком.
Рецепт бісквітного пирога «Ватрушка з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
яйце С1 – 2 шт.; цукор дрібний – 125 г; сметана – 220 мл; сода – 3 г; борошно – 210 г; масло вершкове – 15 г; манка – 10 р. Для начинки:
яйце С1 – 3 шт.; цукор – 120 г; сир – 520 г; ягоди для прикраси; Приготування Для приготування пирога «Ватрушка», замішуємо тісто: яйця збиваємо міксером на високій швидкості з цукровим піском. Кладемо сметану, додаємо борошно, соду і вливаємо розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне і трохи рідкувате тісто.
Для начинки, викладаємо в миску зернистий сир, додаємо цукровий пісок, манку і збиваємо все блендером.
Форму для випічки промазуємо розтопленим шматочком вершкового масла, притрушуємо злегка борошном і акуратно виливаємо бісквітне тісто. Далі, викладаємо підготовлену начинку і зверху прикрашаємо за бажанням пиріг ягодами. Відправляємо швидкий пиріг ватрушка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 35 хвилин при температурі 185 градусів. Готову страву остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо зі сметанкою або варенням до чаю.