Вернуться назад Распечатать

Пиріг «Ватрушка»

Пиріг «Ватрушка»
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування пирога «Ватрушка». Така випічка стане відмінним доповненням до чаю або кави. І навіть люди, що не люблять сир, із задоволенням скуштують це смачне і ніжне ласощі.

Пиріг «Королівська ватрушка з сиром


Інгредієнти:

  • маргарин вершковий – 105 г;

  • борошно – 355 г;

  • цукор білий – 155 р.


  • Для начинки:

  • сіль і харчова сода – по щіпці;

  • сир сільський – 520 г;

  • цукор – 240 г;

  • ванілін – щіпка;

  • яйце відбірне – 4 шт.


  • Приготування
    Отже, насамперед готуємо основу пирога – пісочну крихту. Для цього розтираємо руками борошно з цукром і додаємо розм'якшений маргарин. Більшу частину отриманого тіста викладаємо на дно форми, утрамбовуємо руками і формуємо невисокі бортики.
    У миску викладаємо зернистий сир, всипаємо цукор, розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, соду і ванілін за смаком. Перемішуємо вміст і збиваємо блендером до однорідності. Виливаємо суміш рівномірним шаром у форму з тестом і зверху присипаємо залишилася пісочної крихтою. Випікаємо сирний пиріг «Королівська ватрушка» в розігрітій духовій шафі 35 хвилин, при температурі 200 градусів. Готову страву повністю остуджуємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками і подаємо до столу, виклавши на тарілку, з нежирної сметаною, варенням або згущеним молоком.

    Рецепт бісквітного пирога «Ватрушка з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце С1 – 2 шт.;

  • цукор дрібний – 125 г;

  • сметана – 220 мл;

  • сода – 3 г;

  • борошно – 210 г;

  • масло вершкове – 15 г;

  • манка – 10 р.


  • Для начинки:

  • яйце С1 – 3 шт.;

  • цукор – 120 г;

  • сир – 520 г;

  • ягоди для прикраси;


  • Приготування
    Для приготування пирога «Ватрушка», замішуємо тісто: яйця збиваємо міксером на високій швидкості з цукровим піском. Кладемо сметану, додаємо борошно, соду і вливаємо розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне і трохи рідкувате тісто.
    Для начинки, викладаємо в миску зернистий сир, додаємо цукровий пісок, манку і збиваємо все блендером.
    Форму для випічки промазуємо розтопленим шматочком вершкового масла, притрушуємо злегка борошном і акуратно виливаємо бісквітне тісто. Далі, викладаємо підготовлену начинку і зверху прикрашаємо за бажанням пиріг ягодами. Відправляємо швидкий пиріг ватрушка в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 35 хвилин при температурі 185 градусів. Готову страву остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо зі сметанкою або варенням до чаю.