Така нехитра випічка не вимагає багато праці й часу, але безумовно порадує ваших гостей і домашніх, вони явно будуть приємно здивовані.
Яблучний пиріг з корицею і медом з листкового тіста
Інгредієнти: яблука соковиті і солодкі - 4 шт.; мед рідкий – 45 г; цукор – 75 г; мелена кориця – 1 щедра щіпка; пласт листкового тіста; вершкове масло – 55 р. Приготування Прогрійте Духовку до 210 градусів. Яблука помийте, очистіть, видаліть з них серединки і наріжте тонкими часточками.
Розкатане тісто можна розподілити у формі для невеликих пирогів, а можна залишити на деко з пергаментом цілісним листом. Поверх основи викладайте шматочки яблук, посипте цукром, щедрої пучкою кориці і полийте медом. Якщо ви готуєте пиріг без форми, защепіть краю тесту навколо начинки. Надішліть пиріг в духовку на 45 хвилин, поки основа не стане золотавою і хрусткою.
Яблучний пиріг з пісочного тіста з корицею
Інгредієнти: Тісто:
борошно якісна - 265 г; вершкове масло 825% - 115 г; вода - 75 мл. Начинка:
цукор - 75 г; борошно або крохмаль - 15 г; мелена кориця, мускатний горіх (порошок) - по 1/2 ч. ложки; яблука – 875 м; вершкове масло 825% - 55 г; ізюм темний - 45 р. Приготування Спершу займіться тестом, так як йому потрібно відпочити перед розкочуванням. Перетворіть суміш борошна і замороженого масла в крихту, а слідом влийте крижану воду, тісто в грудку. Обернувши плівкою, відправте його в холод.
Тепер сміливо приступайте до підготовки начинки, звільнивши яблука від насіння і шкірки. Наріжте яблука тонкими слайсами, посипте корицею і мускатом, цукром і борошном (крохмалем), всипте родзинки.
Розкачайте малу частину тесту в пласт, викладіть його у відповідну форму, розподіліть начинку і зверху розкладіть шматочки масла. Решту основи розкачайте і розділіть на тоненькі смужки. Розкладіть смужки поверх, переплітаючи. Випікайте пиріг при 220 градусах 40 хвилин.
Яблучний пиріг з корицею і сметанною заливкою
Інгредієнти: борошно високої якості – 225 г; розпушувач – 1/2 стандартного маленького пакетика; масло вершкове 825% – 145 г; яйце велике – 1 шт.; вода крижана – 55 мл; цукор і сіль – по 15 р. Начинка:
червоні соковиті яблука – 265 г; кориця мелена – 35 р. Заливка:
сметана жирна – 175 мл; яйце велике – 3 шт.; вершки 33% – 75 мл; цукор – 75 р. Приготування Борошно просійте в підходящу миску, додайте цукор і сіль. Холодне масло наріжте дрібними кубиками і відправте до сухих компонентів. Вбийте яйця, замішуючи тісто. Зберіть його в кому і приберіть в холодильник.
Приступайте до підготовки заливки: сметану збийте з яйцями, всипаючи цукор. Яблука промийте, наріжте тонкими слайсами і щедро посипте корицею.
Дістаньте тісто, розкачати його в пласт і розподіліть по підходящої для випікання пирога формі. Випікайте основу 15 хвилин, потім викладайте в неї підготовлені раніше яблука і залийте ніжною сметанною масою. Знову відправте пиріг в духовку ще на 15-20хвилин. Залиште пиріг до повного охолодження, щоб сметанна маса повністю застигла.
Яблучний пиріг на кефірі з волоськими горіхами і корицею
Інгредієнти: вершкове масло 825% – 75 г; яблука солодкі, соковиті – 4 шт.; сода; яйце велике – 3 шт.; цукор – 225 р.; манка – 55 г; борошно – 475 г; кефір 25% – 225 г; подрібнені ядра волоських горіхів – 175 г; мелена кориця. Приготування Спершу тонко наріжте яблука. Форму змастіть маслом і присипте манкою, розподіліть віялом яблучні слайсы і щедро посипте корицею і горіхами.
Розтопіть вершкове масло. Змішайте кефір із содою. В окремій ємності збийте яйця з цукром. З'єднайте яєчну масу з вируючим кефіром, топленим маслом і манкою. Все акуратно перемішайте і всипайте просіяне борошно. Тісто виливайте на яблука і відправляємо пиріг в прогріту до 180 духовку на 40 хвилин.
Поки пиріг випікається, не відкривайте дверцята, щоб не втратити пишність вироби. Готовність перевіряйте зубочисткою тільки після закінчення відведеного часу. Готове ласощі акуратно дістаньте, дочекайтеся поки охолоне, вийміть з форми та наріжте порційними шматочками.