Це дивовижне по своїй елементарності ласощі виразно зберігає свою популярність і в будь який інший час року, але якраз до яблучного сезону ми вирішили підготувати кілька простих рецептів яблучних пирогів, щоб ви могли поекспериментувати на кухні.
Яблучний пиріг – найпростіший рецепт
Найпростішим з найпростіших можна по праву вважати пиріг, для якого вам не доведеться готувати тісто самостійно. Французький тарт татен – один з таких варіантів, оскільки основою для нього може виступати лист готового листкового тіста.
Інгредієнти: лист листкового тіста; яблука – 440 г; цукор – 145 г; лікер «Куантро» - 35 мл; стручок ванілі. Приготування Перед тим, як спекти яблучний пиріг по простому рецептом, підготуйте яблука, очистивши їх і розділивши на дрібні шматочки, а також розморозьте пласт тіста.
В товстостінну сковороду діаметром близько 20 см всипте цукровий пісок, влийте «Куантро» і дочекайтеся, поки цукор розплавиться, і карамель почне пузиритися. Як тільки це відбудеться, покладіть в сковороду розрізаний ванільний стручок. Розподіліть часточки яблук в карамелі колами, а потім накрийте карамель в сковороді пластом розмороженого і розкатаного до необхідного діаметра тесту. Зробіть у центрі тесту отвір для виходу пари, після чого додайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин. Перед тим, як перевертати пиріг, охолодіть його близько 5 хвилин.
Простий рецепт яблучного пирога на кефірі
Інгредієнти: Для пирога:
борошно – 215 г; розпушувач – 10 г; кориця – 1 ч. ложка; яйця – 2 шт.; цукор – 125 г; кефір – 115 мл; яблука – 415 р. Для начинки:
цукор – 85 м; кориця – 1 ч. ложка. Приготування Поки духова шафа доходить до температури 180 градусів, займіться приготуванням тіста. Змішайте першу трійку сухих інгредієнтів разом, окремо збийте яйця разом з цукром і додати до яєчної суміші кефір. З'єднайте рідини з сухою сумішшю інгредієнтів і доповніть отримане тісто яблучними скибочками. Перелийте тісто з яблуками у форму і присипте сумішшю цукру і кориці. Випікайте пиріг не менше 40 хвилин.
Повторити такий простий рецепт яблучного пирога можна і в мультиварці, Для цього вилийте тісто в змащену чашу і готуйте на «Випікання» протягом години.
Простий рецепт яблучного пирога в духовці
Ще один простий пиріг – англійська крамбл, який представляє собою шар фруктової або ягідної начинки, запеченої під хрустким топпінгом з пісочного тіста або гранолы.
Інгредієнти: яблука – 345 г; кориця – 1 ст. ложка; борошно – 155 г; цукор – 65 г; вершкове масло – 145 р. Приготування Видаливши серцевину з яблук, розділіть їх на кружечки і викладіть у форму для випікання, пересипаючи кожен з яблучних шарів корицею. Тепер приступайте до топпингу, для нього достатньо розтерти разом масло, цукор і борошно до отримання крихти. Отриману крихту висипають і розрівнюють поверх яблук, а потім відправляють всі запікатися при 185 градусах протягом півгодини.
Простий і смачний яблучний пиріг подають із вершками або морозивом.
Яблучний пиріг - швидко і просто
Інгредієнти:
лист пісочного тіста ; яблука – 320 г; мед – 45 мл; екстракт ванілі – 5 мл; кориця – 1 ч. ложка; жменя рубаних фісташок. Приготування Розкачайте лист пісочного тіста до діаметру в 20-25 см. Яблука розділіть на часточки, попередньо видаливши серцевину. Змішайте яблучні дольки з корицею і медом, додайте ванільний екстракт і викладіть все в центр диска з тіста. Краї диска підверніть, щоб закрити краї начинки. Випікайте пиріг при 200 градусах 30 хвилин. Сервіруйте, попередньо посипавши фісташками.