Вернуться назад Распечатать

Тісто на горішки з вареним згущеним молоком

Тісто на горішки з вареним згущеним молоком
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – найулюбленіше і популярне дитяче ласощі. Та й багато дорослих рідко відмовляться від такої смакоти. Ми розповімо вам з радістю, як зробити правильне тісто на горішки.

Рецепт тіста на горішки зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • маргарин вершковий – 310 г;

  • яєчний жовток – 3 шт.;

  • цукор – 205 г;

  • борошно – 955 г;

  • сода;

  • оцет.


  • Приготування
    Заморожений маргарин натираємо і змішуємо з яєчними жовтками. Слідом додаємо борошно, цукровий пісок і гашене харчову соду. Перемішуємо масу віночком до однорідного стану і, накривши рушником, прибираємо на півгодини в тепле сухе місце. Після закінчення часу тісто для горішків готове і як тільки горішниця нагріється, переходимо до приготування ласощів.

    Пісочне тісто для горішків


    Інгредієнти:

  • маргарин – 255 г;

  • борошно – 615 м;

  • сметана нежирна – 105 мл;

  • цукор – 110 г;

  • сода;

  • оцет.


  • Приготування
    Розм'якшений маргарин викладаємо в широку миску, додаємо нежирну сметану і ретельно перемішуємо. Слідом всипаємо цукор, кидаємо гашене харчову соду і всипаємо борошно. Вимішуємо масу до отримання м'якого тіста і відразу ж приступаємо до випічки горішків.

    Тісто для горішків зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 105 г;

  • майонез легкий – 45 мл;

  • яйце – 95 г;

  • цукор – 35 г;

  • сода харчова – щіпка;

  • крохмаль картопляний – 115 г;

  • борошно – 385 р.


  • Приготування
    Цукор висипаємо в миску розбиваємо свіжі яйця і ретельно розтираємо вилочкою дочиста. Далі викладаємо розм'якшене масло, майонез, кидаємо соду, крохмаль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо м'яке однорідне тісто і випікаємо горішки звичним способом.

    Тісто на горішки з вареним згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 155 г;

  • цукор – 35 г;

  • яйце велике – 75 г;

  • мед липовий рідкий – 1 ст. ложка;

  • оцет столовий або яблучний – 1 ч. ложка;

  • коньяк – 15 мл;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 3 ст.
  • Тісто на горішки з вареним згущеним молоком


    Приготування
    Перед тим, як почати готувати тісто для горішків зі згущеним молоком размягчим трохи масло. Потім викладаємо в чашку, всипаємо цукор і добре розтираємо вилочкою. Далі вбиваємо курячі свіжі яйця, вводимо трохи коньяку та меду. Поступово всипаємо борошно і кладемо соду, гашену оцтом. Вимішуємо тісто чистими руками до однорідності, а потім загортаємо в плівочку і прибираємо приблизно на 30 хвилин у тепле місце. Після цього розігріваємо гарненько орешницу і переходимо до випічки ласощі.