Печиво «Горішки» зі згущеним молоком – найулюбленіше і популярне дитяче ласощі. Та й багато дорослих рідко відмовляться від такої смакоти. Ми розповімо вам з радістю, як зробити правильне тісто на горішки.
Рецепт тіста на горішки зі згущеним молоком
Інгредієнти: маргарин вершковий – 310 г; яєчний жовток – 3 шт.; цукор – 205 г; борошно – 955 г; сода; оцет. Приготування Заморожений маргарин натираємо і змішуємо з яєчними жовтками. Слідом додаємо борошно, цукровий пісок і гашене харчову соду. Перемішуємо масу віночком до однорідного стану і, накривши рушником, прибираємо на півгодини в тепле сухе місце. Після закінчення часу тісто для горішків готове і як тільки горішниця нагріється, переходимо до приготування ласощів.
Пісочне тісто для горішків
Інгредієнти: маргарин – 255 г; борошно – 615 м; сметана нежирна – 105 мл; цукор – 110 г; сода; оцет. Приготування Розм'якшений маргарин викладаємо в широку миску, додаємо нежирну сметану і ретельно перемішуємо. Слідом всипаємо цукор, кидаємо гашене харчову соду і всипаємо борошно. Вимішуємо масу до отримання м'якого тіста і відразу ж приступаємо до випічки горішків.
Тісто для горішків зі згущеним молоком
Інгредієнти: масло вершкове – 105 г; майонез легкий – 45 мл; яйце – 95 г; цукор – 35 г; сода харчова – щіпка; крохмаль картопляний – 115 г; борошно – 385 р. Приготування Цукор висипаємо в миску розбиваємо свіжі яйця і ретельно розтираємо вилочкою дочиста. Далі викладаємо розм'якшене масло, майонез, кидаємо соду, крохмаль і поступово всипаємо борошно. Замішуємо м'яке однорідне тісто і випікаємо горішки звичним способом.
Тісто на горішки з вареним згущеним молоком
Інгредієнти: масло вершкове – 155 г; цукор – 35 г; яйце велике – 75 г; мед липовий рідкий – 1 ст. ложка; оцет столовий або яблучний – 1 ч. ложка; коньяк – 15 мл; сода – щіпка; борошно – 3 ст. Приготування Перед тим, як почати готувати тісто для горішків зі згущеним молоком размягчим трохи масло. Потім викладаємо в чашку, всипаємо цукор і добре розтираємо вилочкою. Далі вбиваємо курячі свіжі яйця, вводимо трохи коньяку та меду. Поступово всипаємо борошно і кладемо соду, гашену оцтом. Вимішуємо тісто чистими руками до однорідності, а потім загортаємо в плівочку і прибираємо приблизно на 30 хвилин у тепле місце. Після цього розігріваємо гарненько орешницу і переходимо до випічки ласощі.