Горішки з вареним згущеним молоком – ласощі, знайоме нам з нас ще з часів СРСР. Тоді у багатьох вдома були спеціальні орешницы, в яких готували на плиті це печиво. Як зробити горішки з вареним згущеним молоком, читайте нижче.
Горішки з вареним згущеним молоком – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту пшеничне – 3 склянки; яйця великі – 2 шт.; пісок цукровий – 60 г; жирний майонез – 50 г; сода – 5 г; масло 73% жирності – 100 г; густа сметана – 50 г; Для начинки:
масло натуральне вершкове – 100 г; варена згущене молоко – 350 р. Приготування Розтираємо яйця з додаванням цукру. Масло нарізаємо шматочками. У збиті яйця кладемо сметану, майонез і соду, гашену оцтом або соком лимона. Розтоплюємо масло і також вливаємо в тісто, а потім розмішуємо. Поступово всипаємо борошно, вимішуючи тісто. Воно в ідеалі має бути достатньо мягеньким.
Орешницу всередині гарненько промазуємо маслом. З тіста формуємо невеличкі кульки. З розміром точніше можна буде визначитися полі першої партії, адже якщо тесту буде надто багато, воно вилізе за межі виїмок, а якщо мало, то заготовки можуть вийти неповноцінними.
Отже, підготовлені кульки покласти в поглиблення сковороди, закриваємо її і ставимо на вогонь. Витримуємо близько хвилини з одного боку, а потім перевертаємо і готуємо з другої сторони приблизно стільки ж часу. Потім висипаємо заготовки на блюдо і робимо наступну партію горішків.
Для начинки згущене молоко, заздалегідь зварену, збиваємо з маслом. Начиняємо отриманим кремом половинки і скріплюємо їх між собою. Домашні горішки з вареним згущеним молоком готові!
Печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
натуральне масло або маргарин – 230 г; густа сметана – 100 г; борошно просеянная пшеничне – 540 г; сода, гашене оцтом – 1/2 ч. ложки; пісок цукровий – 100 р. Для крему:
згущене молоко – 1 банка; масло натуральне вершкове – 100 г; очищені ядра волоських горіхів – 100 р. Приготування Для крему варимо згущене молоко близько 3 годин, банку при цьому повинна бути повністю у воді.
Для тіста з'єднуємо розм'якшене масло або маргарин зі сметаною, цукровим піском, гашеного оцтом содою і поступово додаємо борошно, замішуючи мягенькое тісто. Тому борошно можна не всипати все, її кількість потрібно відрегулювати самостійно. Орешницу змащуємо маслом і добре нагріваємо. З тіста скачуємо маленькі кульки діаметром близько 2 см поміщаємо кульки в поглиблення орешницы, закриваємо її. Випікаємо на помірному
вогні приблизно по 1 хвилині з кожної зі сторін. Готові шкарлупки майбутніх горішків висипаємо в миску, коли вони трохи охолонуть, зайві краю обламываем. Варену згущенку розтираємо з маслом і дрібно рубаними ядрами волоських горіхів. Добре розмішуємо і начиняємо кремом половинки горішків. Скріплюємо їх між собою. Все, смачне печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком готово. Приємного всім чаювання!
Як бачите, горішки з вареним згущеним молоком в орешнице готувати абсолютно не складно. Впоратися зможе, мабуть, будь-який, головне – бажання!