Рецептів приготування смачних англійських кексів - мафінів з начинкою, дуже багато. Бувають шоколадні, бананові, мафіни з яблуками і т. д. Представляємо вам деякі з них.
Шоколадні мафіни
Інгредієнти: шоколад екстра чорний (72%) - 100 г; масло вершкове - 100 г (плюс 1 ч. л.); яйця - 3 шт.; цукор - 6 ст. л.; борошно - 4 ст. л. Приготування Рецепт приготування мафінів з рідкою креязиком начинкою дуже простий. Для початку необхідно шоколад як слід розламати, потім шматочки скласти в емальований посуд і розтопити. У кого є мікрохвильова піч - можна розтопити там. Як шоколад розтане, додаємо в нього цукор і розмішуємо, щоб цукор розчинився. Потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Як трохи охолоне - додаємо розм'якшене вершкове масло (не забуваємо залишити трохи масла для змащування форм), розмішуємо до тих пір, поки масло повністю не розтане і не перемішається з шоколадом. Далі підмішуємо яйця по одному. В отриману масу повільно додаємо борошно, попередньо просіяного через дрібне сито. Готове тісто викладаємо у спеціальні формочки, змащені маслом. Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів. Ставимо шоколадні мафіни випікати близько 6-9 хвилин, потім відразу виймаємо, даємо їм охолонути, і подаємо до столу.
Мафіни з начинкою з цукерок «Корівка»
Інгредієнти: цукерки «Корівка» - 8 шт.; молоко - 2 ст. л.; ванільний цукор - 5 ст. л.; вершкове масло - 250 г; борошно - 200 г; какао - 2 ст. л.; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. л.; оцет - 1 ч. л.; рослинне масло - 1 ч. л. Приготування Так як мафіни з начинкою, приготування розпочнемо саме з неї. Беремо молоко, 50 грам вершкового масла, 2 столові ложки ванільного цукру і кладемо в посуд, щоб розтопити на вогні. Потім додаємо цукерки. Щоб вони швидше розчинилися їх можна порізати. Далі беремося за тісто. В яйця додаємо три столових ложки ванільного цукру і як слід розмішуємо, додаємо 200 грам вершкового масла. В окремому посуді змішуємо борошно і какао. Додаємо до яєць гашену оцтом соду, перемішуємо і з'єднуємо суміш з борошном (поступово підмішуючи в борошно). Половину кількості тесту розкладаємо по формах, змазаним олією без запаху. Далі в серединку кладемо начинку і закриваємо зверху рештою тестом. Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 20 хвилин. Наші мафіни з начинкою з своєрідною цукеркової згущеного молока готові.