Самим універсальним напівфабрикатом, який слід постійно тримати в своїй морозильній камері, є зовсім не готові котлети, а листкове тісто. З однієї пачки такого тіста можна зробити широкий асортимент різноманітної випічки з будь-якими начинками, але в цьому матеріалі ми сконцентруємося на слойках з листкового тіста, які опиняться на столі швидше, ніж ви вирішите сходити в магазин за смакотою до чаю.
Слойки з сиром з готового листкового тіста
Загальним фаворитом серед усіх можливих начинок є сир. В'язка сирна начинка не тільки смачна, але і чудово поєднується з широким асортиментом доповнень, одним з найбільш популярних є сир.
Інгредієнти: листкове тісто - 2 аркуша; шинка - 245 г; діжонська гірчиця - 25 г; сир - 165 г; яєчні жовтки - 2 шт. Приготування Не встигли розморозити пласти листкового тіста? Зробити це швидко можна за допомогою НВЧ: 30 секунд – готово! Готове тісто розділіть на квадрати і покрийте шаром гірчиці. Підготуйте начинку, натерти сир і подрібнивши шинку. Викладіть ветчинно-сирну суміш в центр тіста і складіть два протилежні кути квадрата разом. Покрийте слойку жовтком. Випікайте при 200 близько 20-25 хвилин.
Слойки з яблуками з листкового тіста
Популярним аналогом сиру серед солодких начинок є яблука, які також ради будь-яких доповнень і відмінно поєднуються з самим листковим тестом.
Інгредієнти: листкове тісто; вершкове масло - 10 г; яблука - 2 шт.; лимон - 1/2 шт.; шоколадна паста - 95 р. Приготування Яблука розділіть на тонкі слайсы у формі півмісяця, залийте їх сумішшю води і лимонного соку, а потім поставте в мікрохвильовку на 3 хвилини. Шматочки яблук вийміть і обсушіть. Розкатане тісто наріжте на смужки шириною 4-45 див. Змастіть кожну із смужок шоколадною пастою, викладіть шматочки яблук і поверніть все в рулет. На виході вийде трояндочка, яку слід помістити у форму для кексів і відправити в духовку на 40 хвилин при 185 градусах.
Слойки з листкового дріжджового тіста з цукром
Інгредієнти: пласт листкового дріжджового тіста; цукор; кориця - 1/2 ч. ложки. Приготування Розкачайте тісто, розріжте його на смужки і розділіть кожну з них навпіл. Підверніть краю кожної із смужок до центру. Обваляйте кожну з слойок в суміші цукру і кориці з обох сторін, а потім розкладіть на деку і відправте запікати при 230 градусах 6-7 хвилин з одного боку, після переверніть і продовжуйте приготування ще 3 хвилини.
Слойки з вишнею з листкового тіста
На відміну від інших начинок, начинки з ягід схильні до того, щоб пускати багато соку, тому перед приготуванням в них, як правило, додають загусник, здатний увібрати зайву вологу.
Інгредієнти: пласт листкового тіста; вишня - 1 ст.; цукор - 55 г; крохмаль - 5 г; шоколад - 45 р. Приготування Розкатане листкове тісто розділіть на квадрати. Вишню засипте цукром, додайте над середнім вогнем і проваріть до м'якості. В кінці приготування додайте крохмаль, щоб виділився сік загус. Охолодіть вишневу начинку і помістіть її в центрі розкатаного тіста. Зверху покладіть шматочки шоколаду і складіть краї тіста разом, утворюючи трикутник.
Запікайте до рум'яного кольору при 200 градусах.
Слойки з листкового тіста з м'ясом курки
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 65 г; відварене куряче філе - 470 г; порей - 1 шт.; сир - 135 г; щіпка паприки; пласт листкового тіста. Приготування Спасеруйте шматочки порею (біла частина) з цибульними кільцями. Обсмажте до м'якості і з'єднайте з шматочками філе. Приправте начинку паприкою і свежесмолотым перцем.
Тісто розкачати і розрізати на кружечки. На половину кружалець викладіть порцію начинки з курятиною, змастіть краї яйцем і додайте залишилися зверху кружечки. Покрийте поверхню слойки залишками збитого яйця і запікайте при 200 градусах 20 хвилин.