В якості основи слойок з варенням з листкового тесту ви можете брати як домашнє листкове тісто, так і заморожений напівфабрикат містить дріжджі або приготовлений без них. Маючи під рукою упаковку замороженого тіста, таке ласощі буде красуватися на вашому столі менш ніж через годину і важко буде повірити, що ці пишні і рум'яні слойки готуються з витратою мінімуму зусиль.
Слойки з малиновим варенням з готового листкового тіста
Радимо завжди тримати упаковку листкового тіста напоготові. У випадку, якщо вам доведеться годувати раптово зайшли гостей, або прокинеться ваш власний внутрішній ласун, у вас під рукою вже буде основа для чудового ласощі.
Інгредієнти: листкове тісто (дріжджове) - 520 г; малинове варення; яйце - 1 шт. Приготування Розморозивши напівфабрикат тіста, виріжте з нього квадратики бажаного розміру. Від кожного з кутів квадрата зробіть надріз до центру, залишаючи невеликий п'ятачок з неразрезанного тесту в який ми покладемо джем. Через один з'єднайте нарізані шматочки тіста в центрі разом, злегка придавлюючи їх пальцем.
Рясно змастіть поверхню кожної майбутньої слойки яйцем і помістіть порцію варення в центр. Слойки з листкового дріжджового тіста з варенням повинні провести в духовці близько 12 хвилин при 225 градусах.
Слойки з листкового бездріжджового тіста з варенням – рецепт
Якщо вас не можна назвати прихильником занадто солодких десертів, то ці слойки напевно припадуть вам до смаку. В рамках цього рецепта компанію варенню становить крем-сир, збитий з цитрусовою цедрою і ваніліном для більшої ароматності. Варення можна також вибирати на свій смак, ми зупинилися на черносмородиновом.
Інгредієнти: лист листкового тіста; крем-сир - 155 г; цукор - 65 г; лимонний сік - 10 мл; цедра лимона - 1 ч. ложка; екстракт ванілі - 2 ч. ложки; варення з чорної смородини; яйце - 1 шт. Приготування Перед тим, як зробити слойки з варенням, розділіть лист листкового тіста на квадрати, кожен з яких розріжте на два трикутника. Змастіть поверхню кожного з квадратів яйцем. Збийте цукор з крем-сиром і лимонним соком, додайте цитрусову цедру і ваніль для аромату. Викладіть начинку з крем-сиру поверх трикутників з тіста, а поверх покладіть порцію черносмородинового варення. Надішліть слойки в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.