Якщо у вас є в арсеналі вафельниця , але ви поняття не маєте, як приготувати тісто для випікання в ній вафель, то запропоновані рецепти стануть для вас справжньою знахідкою. Серед них ви знайдете найбільш підходящий для вас варіант і зможете забезпечити себе та свою родину апетитним десертом до чаю.
Тісто на бельгійські вафлі у вафельниці - рецепт
Інгредієнти: борошно просеянная пшенична – 270 г; середнього розміру яйця курячі – 3 шт.; маргарин вершковий або масло – 130 г; молоко незбиране – 245 мл; вода мінеральна газована -130 мл; пісок цукровий – 75 г; цукор ванільний – 10 г; кухонна сіль – 1 невелика щіпка; розпушувач для тіста – 2 щіпки. Приготування Починаємо процес приготування тіста для бельгійських вафель з відділення жовтків від білків. Білки обробляємо за допомогою міксера до щільної піни. Після цього з'єднуємо в іншій ємності жовтки, м'яке вершкове масло, цукровий пісок, ванільний цукор і кухонну сіль і також збиваємо, щоб розчинилися всі наявні кристали. Тепер просіяне борошно змішати з розпушувачем для тесту, вливаємо до неї молоко і добиваємося віночком або міксером розчинення всіх грудок. Додаємо в молоко з борошном, масляну основу і білки, вливаємо мінеральну газовану воду і перемішуємо. Тісто на бельгійські вафлі готове, можна випікати з нього у вафельниці хрусткі, повітряні і високі вафлі.
Тісто для вафель радянської вафельниці на газу
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320 г; середнього розміру яйця курячі – 4-5 шт.; цукровий пісок – 165 г; ванілін або ваніль – за смаком; кухонна сіль – 1 маленька щіпка; сода харчова – 5 г; сік лимона або оцет столовий – 15 мл; вершковий маргарин або масло – 195 р. Приготування Щоб зробити тісто для вафель для приготування їх в радянській вафельниці на газу, обробляємо змішані з цукровим піском і кухонною сіллю яйця курячі до однорідності і пишності, після чого вливаємо в яєчну масу розтоплене і охолоджене вершкове масло або маргарин. Тепер вводимо в суміш погашену соком лимона або звичайним столовим оцтом соду і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, кожен раз добре і інтенсивно вимішуючи. Консистенція готового тіста повинна нагадувати заготовку для оладок або густу сметану.
Тісто для хрустких домашніх віденських вафель у вафельниці з крохмалем
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 130 г; картопляний або кукурудзяний крохмаль – 130 г; середнього розміру яйця курячі – 3 шт.; пісок цукровий – 130 г; ванілін – 1 щіпка; масло вершкове – 130 г; кухонна сіль – 1 невелика щіпка. Приготування Приступаючи до приготування тіста для самих хрустких вафель, розтоплюємо спочатку вершкове масло, а потім додаємо до нього цукровий пісок, сіль, щіпку ваніліну і викладаємо також туди ж яєчні жовтки. Тепер додаємо в суміш просіяне борошно і крохмаль і розмішуємо до повного розчинення всіх грудочок.
В окремій чистій сухій посудині обробляємо до густої піни (гострих піків) яєчні білки і після цього легкими, дбайливими рухами вмішуємо їх у тісто.
Приступаємо до випікання хрустких вафель у вафельниці негайно.
Тісто для пісних вафель у вафельниці
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 170 г; пісок цукровий – 110 г; вода мінеральна газована – 115 мл; ванілін – 1 щіпка; розпушувач – 5 г; олія соняшникова або оливкова без аромату – 25 мл; кухонна сіль – 1 невелика щіпка. Приготування Для пісного тесту на вафлі змішуємо просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок, сіль і ванілін в мисці, вливаємо до сухих компонентів рослинне масло і воду і вимішуємо все ретельно до однорідності і розчинення всіх грудок. Текстура готового прісного тіста повинна вийти як на оладки і нагадувати густу сметану.