Вівсяне печиво виходить дуже смачним, ніжним і неймовірно м'яким. Його подають на сніданок або використовують в якості швидкого і ситного перекусу. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів смачного печива з вівсяних пластівців.
Класичний рецепт вівсяного печива з вівсяних пластівців
Інгредієнти: сухі пластівці вівсяні – 395 м; маргарин вершковий – 245 г; цукор – 145 г; яйце – 95 г; борошно – 235 г; сода – на смак. Приготування Підталий вершковий маргарин ретельно розтираємо з цукром, розбиваємо свіжі курячі яйця, кидаємо пластівці і перемішуємо. Слідом додаємо борошно і соду. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його приблизно на 1 годину на холод. З тіста ліпимо руками маленькі коржики і викладаємо їх на деко, промазанный рослинним маслом. Готуємо печиво 15 хвилин при 180 градусах.
Бананове печиво з вівсяних пластівців
Інгредієнти: банани – 115 г; світлий родзинки – 25 г; пластівці вівсяні – 195 р. Приготування Вівсянку і очищені банани викладаємо в миску і добре розминаємо фрукти виделкою до однорідної маси. Слідом додаємо промитий ізюм і перемішуємо. Духовку розжарюємо до 200 градусів, деко покриваємо пекарської папером і порційно, ложкою викладаємо вівсяну масу, формуючи кругленькі печива. Випікаємо ласощі близько 10 хвилин, а потім викладаємо печиво з вівсяних пластівців без борошна на тарілку, охолоджуємо і подаємо з чаєм.
Вівсяне печиво з вівсяних пластівців на кефірі
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 105 г; кефір – 105 мл; рідкий мед – 1 ч. ложка; порошок кориці – 5 г; цукрова дрібна пудра; родзинки – за бажанням. Приготування Отже, вівсяні пластівці кидаємо в миску, заливаємо нежирним кефіром і наполягаємо 45 хвилин. Промитий ізюм ошпарюємо гарячою водою і залишаємо, щоб він встиг розм'якнути. Потім з'єднуємо вівсянку з сухофруктами, попередньо злив з них воду. Слідом додаємо мелену корицю і рідкий мед. Ретельно все перемішуємо і за допомогою ложки формуємо круглі печива.
Після цього перекладаємо їх на змащене маслом деко і відправляємо в духовку приблизно на 20 хвилин. Температурний режим встановлюємо на 160 градусів. Після закінчення відведеного часу, перекладаємо ласощі в миску і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою. Тепер дуже смачне домашнє вівсяне печиво з пластівців готове до дегустації.
Морквяне печиво з вівсяними пластівцями
Інгредієнти: морква свіжа – 245 г; геркулесові пластівці – 245 г; борошно – 325 г; яйце – 55 г; цукор – 25 р. Приготування Моркву очищаємо і натираємо на самій маленькій тертці в миску. Пластівці подрібнюємо в однорідну крихту за допомогою кухонного комбайна або блендера. У пиалке збиваємо яйце, додаємо терту моркву, пластівці, всипаємо борошно і цукровий пісок. Перемішуємо масу і викладаємо ложкою на деко, промазанный маслом. Випікаємо смачне вівсяне печиво при температурі 165 градусів до утворення світло-коричневого кольору.
Печиво з сиру і вівсяних пластівців
Інгредієнти: сир нежирний – 255 г; масло вершкове – 55 г; яйце – 95 г; сухі пластівці вівсяні – 445 г; цукор – 115 г; сметана – 45 мл; сода – щіпка. Приготування Сир розтираємо блендером з содою і настоюємо 5 хвилин. Не гаючи часу, яйця збиваємо міксером з цукровим піском. Потім додаємо розтоплене масло, сир і перемішуємо до однорідності. Далі кидаємо вівсяні пластівці, формуємо з отриманого тесту печива і викладаємо на вистелений пергаментом деко. Зверху обмазуємо заготовки нежирної сметаною, посипаємо дрібним цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.