Давайте зробимо наш ранок трохи радісніше і спечемо з листкового тіста ніжні, хрусткі, повітряні круасани, а як їх такими робити, ви звичайно ж дізнаєтеся з рецептів в цьому матеріалі.
Рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста зі згущеним молоком
Інгредієнти: варене згущене молоко – 1 банка (380 г); сильногазована вода – 05 л; борошно (вищий сорт) – 750 г; сіль – 2/3 ч. ложки; масло (825% жиру) – 65 р. Приготування Просіваємо білосніжну борошно, після додаємо в неї дрібну сіль і перемішуємо. В цій мисці робимо поглиблення, відкриваємо газовану воду об'ємом 05 літра і виливаємо її в воронку. Швиденько замішуємо тісто, поки не вийшли бульбашки і викладаємо одержаний грудку на присипану білою мукою поверхню вашого столу. Вимішуємо ритмічними рухами тісто, поки його поверхня не стане еластичною і не липнущей.
Тепер тісто гарненько розкачуємо. Всю цю велику поверхню ретельно змащуємо розтопленим в мікрохвильовці маслом.
Далі нарізаємо у вигляді подовжених квадратиків тісто і складаємо його подібно стосі паперу. Щільно притискаємо цю стопку руками, розгортаємо її в ту товщину, в яку розкатували спочатку і знову наносимо масло. Таким чином повторюємо процес нашарування масла ще два рази, а потім поміщаємо всі в пакетик, який щільно закриваємо і викладаємо в камеру морозилки не менше ніж на 45 хвилин.
Дістаємо вже охолоджене тісто і розгортаємо так, щоб з нього вийшов круг, який ми слідом нарізаємо на длинненькие трикутники. На кожну широку частину тіста викладаємо по 15 чайної ложечки вареного згущеного молока, яку потім загортаємо в листкове тісто зверху вниз. Викладаємо круасани на пергамент, розстелений на пекарському аркуші, і випікаємо їх в духовій шафі максимум 25 хвилин при 185 градусах.
Круасани з сиром з готового бездріжджового тіста
Інгредієнти: готове листкове бездріжджове тісто – 800 г; твердий сир («Російський») – 180 г; куряче яйце – 1 шт.; яєчний жовток – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки. Приготування Тісто викладаємо з морозилки на стіл і чекаємо, поки воно не стане м'яким.
Сир ми подрібнюємо на тертці з самими великими отворами, після додаємо до нього велике яйце і з'єднуємо їх разом.
На поверхні столу рівномірно розподіляємо борошно і викладаємо в неї пласт вже підталого тесту. Трохи розгортаємо його, а після гострим ножем нарізаємо трикутними шматками так, як ніби ми ріжемо торт. По зовнішньому краю кожного трикутника, розподіляємо нашу сирну начинку і закриваємо її тестом, скручуючи його рулетиками.
Деко покриваємо пекарської папером, а за нею розкладаємо круасани. Їх покриваємо поверхню жовтком і відправляємо все в духовку, прогріту до 170 градусної температури. Для випічки потрібно всього лише 28 хвилин.