Рецептів приготування простий випічки існує дуже багато. Але є навіть такі варіанти, які може приготувати навіть підліток - маффіни з родзинками. Якщо ви не придумали, що б спекти такого смачненького і не витратити багато часу, то дані рецепти саме для вас.
Рецепт мафінів з родзинками
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи кефіру, і ви не знаєте, куди його подіти, пропонуємо вам приготувати смачні і ароматні мафіни до чаю. У тісто при бажанні можете додати цукати, горіхи або родзинки, але без начинки, самі по собі, такі кексики вам теж сподобаються.
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; цукор - 100 г; яйця - 1 шт.; борошно - 150 г; ізюм - 100 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін - за смаком. Приготування Отже, змішуємо в глибокій мисці ванілін, розпушувач, борошно і цукор. При бажанні додаємо корицю або тертий мускатний горіх. Окремо збиваємо яйце з рослинним маслом і вливаємо кефір. З'єднуємо обидві частини, кладемо родзинки, ретельно розмішуємо до повного розчинення грудочок, розкладаємо по формах, заповнюючи їх трохи більше половини. Випікаємо мафіни з родзинками на кефірі при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.
Сирні маффіни з родзинками
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; сир - 250 г; борошно - 450 г; яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; родзинки - 200 г; сіль - щіпка. Приготування Родзинки гарненько промиваємо, очищаємо від гілочок і замочуємо в теплій воді. Тепер переходимо до приготування тіста. Для цього розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукровим піском і яйцями, додаємо сир. Трохи солимо масу, поступово всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо рівне тісто. Тепер кладемо набряклий родзинки і перемішуємо. Далі беремо формочки для кексів, змащуємо їх маслом, злегка присипаємо борошном, і викладаємо тісто. Ставимо сирні маффіни в розігріту духовку і випікаємо близько півгодини.
Любителям цитрусових також припадуть до душі апельсинові маффіни , які чудово підійдуть для вечірніх посиденьок за чашкою чаю.