Рецепт пирога з яблуками і безе обов'язково сподобається всім господиням без винятку. Він виходить дуже соковитим, смачним і зовсім нескладний у приготуванні! Давайте ж скоріше дізнаємося з вами як зробити яблучний пиріг з безе і порадувати всіх дивовижною випічкою.
Рецепт яблучного пирога з безе
Інгредієнти: Для тіста:
сметана - 2 ст. ложки; вершкове масло - 150 г; розпушувач - 1 ч. ложка; куряче яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. Для начинки:
кип'ячена вода - 05 склянки; ваніль - 1 г; зелене яблуко - 1 кг; лимонний сік - за смаком; чорний шоколад - за бажанням; цедра лимона; ванільний пудинг - 1 ст. Приготування Отже, для приготування пирога з безе, спочатку замішуємо тісто. Для цього кладемо в миску сметану, розтоплене вершкове масло, розбиваємо яйце, додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо гладке однорідне тісто, скачуємо його в кульку і залишаємо приблизно на 15-20 хвилин відпочити. Потім ділимо його на дві частини: трохи більший шматок тіста акуратно вистилаємо рівномірним шаром на дно форми для випічки. Далі столовою ложкою розгладжуємо масу, придавлюючи її до бортикам форми, а після цього робимо акуратні зубчики виделкою.
Тепер робимо начинку для пирога. Беремо яблука, миємо їх, висушуємо рушником, чистимо і нарізаємо скибочками. Складаємо їх в каструльку, додаємо води, цукрового піску, цедру і проварюємо всі разом на слабенькому вогні протягом 10 хвилин, періодично, заважаючи. Все це можна зробити і в мікрохвильовці, а потім, відкидаємо масу на друшляк, даємо їй час, щоб з начинки стек весь сік. А ми цим часом змішати лимонний сік з маслом і пудингом. Викладаємо начинку поверх пирога рівним шаром. Білки гарненько збиваємо з лимонною кислотою і цукровим піском до утворення стійких піків, а потім, за допомогою кулінарного шприца або ложки викладаємо безе поверх яблучної начинки. Зверху натираємо на крупній тертці тісто і ставимо пиріг в духовку на 10 хвилин. Запікаємо при температурі 180 градусів до готовності. Даємо пирога з яблуками і безе охолонути і прикрашаємо його за бажанням шоколадом.
Пісочний яблучний пиріг з безе
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 50 г; масло вершкове - 100 г; молоко - 2 ст. ложки; борошно - 200 г; вершкове масло - для змазування; яєчні жовтки - 2 шт. Для начинки:
яблука - 4 шт.; асорті з ягід - 200 г; яєчні білки - 2 шт.; цукровий пісок - 50 р. Приготування Отже, яєчні жовтки збиваємо з цукром, розтопленим маслом до отримання однорідного крему. Додаємо в масу просіяне борошно і замішуємо тісто, схожа на хлібні крихти. Потім вливаємо молоко і перемішуємо до отримання гладкого тіста. Форму змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном. Викладаємо тісто рівномірним шаром, формуючи бортики, і ставимо на 20 хвилин у морозилку. Яблука промиваємо, очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо великими шматочками.
По закінченні часу викладаємо їх у вигляді віяла на тісто разом з різною ягодою. Ставимо пиріг в нагріту духовку і запікаємо протягом 25 хвилин при температурі 190 градусів. Поки готується основа пирога, збиваємо в міцну піну яєчні білки. Додаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо міксером до отримання пишною і густої маси.
Перекладаємо готове безе на гарячий пиріг, зменшуємо вогонь в духовці приблизно до 110 градусів і готуємо ще приблизно 1 годину. Дверцята духовки при цьому ні в якому разі не відкриваємо, щоб пиріг з ягодами і безе не опал. Приготовану випічку акуратно перекладаємо на блюдо, остуджуємо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл до гарячого чаю.