Перенести яскравий смак тропіків на власну кухню можна навіть без надзвичайних витрат на дивовижні фрукти теплих країв. У цій статті ми приділимо увагу кокосовому пирога з вершками, рецепти якого представлені нижче.
Рецепт кокосового пирога зі збитими вершками
Інгредієнти: Для начинки:
кокосова стружка - 1 ст.; цукор - 3/4 ст.; молоко - 1 ст.; вершкове масло (розтоплене) - 1 ст.; яйця - 2 шт.; борошно - 1/2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; вершки для збивання - 1ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Для тіста:
борошно - 3 ст.; вершкове масло - 300 г; яйця - 2 шт.; сіль - щіпка. Приготування Почнемо приготування нашого кокосового пирога з вершками з пісочного тіста: холодне вершкове масло рубаємо ножем разом з просіяним борошном, додаємо в борошняну крихту яйця і швидко замішуємо тісто до еластичності. Готове пісочне тісто скачуємо в кулю, загорнути клейонкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою: кокосову стружку викладаємо на сухий лист для запікання і підрум'янюємо в духовці кілька хвилин.
У сотейник наливаємо розтоплене вершкове масло, молоко, додаємо яйця, цукор, борошно і сіль, ретельно перемішуємо і ставимо ємність з сумішшю на вогонь. Доводимо нашу начинку до загустіння, потім прибираємо з вогню і засипаємо 3/4 кокосової стружки.
Пісочне тісто розкачуємо на пергаментним папері і переносимо у форму для запікання. Випікаємо пісочну основу до зарум'янювання, потім даємо повністю охолонути і заповнюємо начинкою. Залишаємо пиріг на 3-4 години в холодильнику.
Вершки збиваємо з ванільним екстрактом і подаємо з пирогом. Готову страву посипаємо залишками кокосової стружки.
Кокосовий пиріг з вершками і фруктами
Інгредієнти: молоко - 2 ст.; цукор - 3/4 ст.; борошно - 1 1/2 ст.; яйця - 4 шт.; кокосова стружка - 1 ст.; ананас консервований - 100 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1/4 ст. Приготування Яйця розтираємо з цукром і порціями додаємо м'яке вершкове масло. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і відправляємо до решти суміші. Замішуємо густе тісто, яке буде стікати з ложки. Додаємо в тісто кокосову стружку і нарізаний ананас.
Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо блюдо при 175 градусах близько 40-45 хвилин, подаємо зі збитими вершками, прикрасивши залишилася кокосовою стружкою.