Вернуться назад Распечатать

Кокосовий пиріг з вершками

Кокосовий пиріг з вершками
Перенести яскравий смак тропіків на власну кухню можна навіть без надзвичайних витрат на дивовижні фрукти теплих країв. У цій статті ми приділимо увагу кокосовому пирога з вершками, рецепти якого представлені нижче.

Рецепт кокосового пирога зі збитими вершками


Інгредієнти:
Для начинки:

  • кокосова стружка - 1 ст.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • вершкове масло (розтоплене) - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • вершки для збивання - 1ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • вершкове масло - 300 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Почнемо приготування нашого кокосового пирога з вершками з пісочного тіста: холодне вершкове масло рубаємо ножем разом з просіяним борошном, додаємо в борошняну крихту яйця і швидко замішуємо тісто до еластичності. Готове пісочне тісто скачуємо в кулю, загорнути клейонкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.
    Поки тісто відпочиває, займемося начинкою: кокосову стружку викладаємо на сухий лист для запікання і підрум'янюємо в духовці кілька хвилин.
    У сотейник наливаємо розтоплене вершкове масло, молоко, додаємо яйця, цукор, борошно і сіль, ретельно перемішуємо і ставимо ємність з сумішшю на вогонь. Доводимо нашу начинку до загустіння, потім прибираємо з вогню і засипаємо 3/4 кокосової стружки.
    Пісочне тісто розкачуємо на пергаментним папері і переносимо у форму для запікання. Випікаємо пісочну основу до зарум'янювання, потім даємо повністю охолонути і заповнюємо начинкою. Залишаємо пиріг на 3-4 години в холодильнику.
    Вершки збиваємо з ванільним екстрактом і подаємо з пирогом. Готову страву посипаємо залишками кокосової стружки.

    Кокосовий пиріг з вершками і фруктами


    Інгредієнти:

  • молоко - 2 ст.;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • Кокосовий пиріг з вершками

  • кокосова стружка - 1 ст.;

  • ананас консервований - 100 г;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 1/4 ст.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром і порціями додаємо м'яке вершкове масло. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і відправляємо до решти суміші. Замішуємо густе тісто, яке буде стікати з ложки. Додаємо в тісто кокосову стружку і нарізаний ананас.
    Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо блюдо при 175 градусах близько 40-45 хвилин, подаємо зі збитими вершками, прикрасивши залишилася кокосовою стружкою.