Пиріг з варенням відноситься до числа десертів з того, що залишилося в холодильнику. М'який бісквіт на основі кефіру і начинка з домашнього варення - ідеальний варіант солодкого страви на швидку руку, від того, цю статтю ми вирішили присвятити випічці на кефірі з варенням.
Торт на кефірі з варенням
У цьому рецепті варення є однією з складових бісквіта, однак, при бажанні, ви можете додати трохи солодкої заготівлі і в сметанний крем .
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 1 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; варення - 1 ст.; розпушувач - 2 ч. ложки; кефір - 250 мл Для крему:
сметана - 500 г; цукор - 4 ст. ложки. Приготування Яйця збиваємо з цукром дочиста. В окремому склянці змішуємо розпушувач і кефір, і вливаємо його до яєць. Додаємо варення, борошно, і замішуємо негусте тісто. Тісто виливаємо у форму, змащену маслом, і ставимо випікатися при 200 градусах 20-25 хвилин. Готовий корж ділимо на 3-4 частини, кожну з яких, за бажанням, можна просочити сиропом.
Для крему необхідно збити сметану з цукром і промазати цією сумішшю кожен корж і сам торт зверху. Прикрашаємо наш десерт на власний розсуд: горіхами, бісквітної крихтою, шоколадом, сухофруктами
Кавовий бісквіт на кефірі з варенням
Інгредієнти: варення - 1 ст.; кефір - 250 мл; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; какао-порошок - 2 ст. ложки; борошно - 1 1/2 ст.; яйця - 2 шт. Приготування Варення змішуємо з розпушувачем і залишаємо на 3-5 хвилин, щоб кислота прореагувала з содою в його складі. До суміші варення додаємо кефір, два яйця і просіяне борошно з какао-порошком. Готове тісто не повинно вийти густим.
Тепер масу можна викласти у змащену маслом форму і відправити в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах. Готову страву можна подавати самостійно, або промазати кремом зі збитих вершків, або на основі олії.
Кексовий пиріг з варенням на кефірі в мультиварці
Ще одне застосування залежавшемуся варенню - простий і бюджетний кекс з нижче поданим рецептом.
Інгредієнти: варення (кисле) - 1 ст.; борошно - 2 ст.; вершкове масло - 100 г; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; кефір - 1 склянка; цукор - 2/3 ст. Приготування М'яке вершкове масло розтираємо з цукром і вводимо в суміш по одному яйцю за раз, до повного змішування з масляною масою. В окремому посуді змішуємо соду з кефіром і додаємо туди варення. Варення краще брати кисле, наприклад, з чорної смородини.
В масляну масу порційно заливаємо рідина, не перестаючи помішувати майбутнє тісто, далі додаємо просіяне борошно до тих пір, поки основа нашого кексу не стане густою, але при цьому все ще буде стікати з ложки.
Тепер необхідно змастити чашу мультиварки маслом і вилити туди наш кекс. Приготування кексу з варенням займе 60+20 хвилин в режимі «Випічка».
Таке солодке блюдо, безумовно, можна приготувати і з допомогою духовки, для цього форму з кексом залишаємо випікатися 45-50 хвилин при 180 градусах.
Готовий бісквіт можна подавати в охолодженому вигляді, а можна, поки він ще гарячий, просочити сиропом з цукру і води у співвідношенні 1:1 або з цукру та фруктового соку.
Вегетаріанський бісквіт з варенням на кефірі
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; варення - 1 ст.; кефір - 1 склянка; рослинне масло - 1/2 ст.; сода - 1 ч. ложка; ванільний цукор - щіпка. Приготування Злегка теплий кефір змішати з содою, як тільки суміш почне пінитися - додаємо варення і масло, все добре перемішуємо, засипаємо просіяне борошно і щіпку ванільного цукру.
Ставимо бісквіт в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин. Не забуваємо про те, що перші 15 хвилин приготування духовку не відкривати, інакше бісквіт осяде.