Вернуться назад Распечатать

Кекс з вишнями

Кекс з вишнями
Вишня - безперечно, належить до одних з найбільш улюблених літніх ягід. Щоб не позбавляти себе можливості радувати себе й близьких вишневими десертами круглий рік, слід ще влітку потурбуватися про заготовках цих чудових ягід. Консервуємо в компотах, у власному соку, варимо варення, джеми, сушимо і звичайно заморожуємо.
А вогкою восени, взимку або прохолодною весною дістаємо свої запаси і творимо на кухні дива: печемо смачні кекси з вишнею за рецептами описаним нижче.

Шоколадний кекс з вишнями


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 25 столові ложки;

  • картопляний крохмаль - 25 столові ложки;

  • яйця 2 шт.;

  • цукор - 3 столові ложки;

  • вершкове масло або вершковий маргарин - 50 г;

  • шоколад - 50 г;

  • сметана - 3 столові ложки;

  • коньяк - 1 столова ложка;

  • вишні без кісточок - 200 г;

  • мелена кориця - 1/4 чайної ложки;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • цукрова пудра - 1 чайна ложка.


  • Приготування
    На водяній бані розтоплюємо шоколад, додавши до нього масло, потім охолоджуємо до теплого стану. Розтираємо, а потім збиваємо яйця і цукор, вливаємо холодну сметану, додаємо корицю, коньяк і розтоплений шоколад з маслом. Продовжуємо збивати.
    В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем і крохмаль, перекладаємо вишню. Всипаємо отриману суміш до яєчної. Ретельно перемішуємо.
    Спеціальні форми для випічки кексів змащуємо маслом і наповнюємо рідким тістом приблизно на 2/3 від загального обсягу. Випікаємо розігрів духовку до 180 градусів. Готовність тіста перевіряємо сухою дерев'яною паличкою.
    Для отримання глазурі добре збиваємо білок з цукровою пудрою до стоячої піни.
    Остиглі кекси обмазуємо білою глазур'ю і ставимо підсушитися на 1-2 хвилини в духовку. Наш шоколадний кекс готовий до вживання.
    Вишні дуже добре поєднуються з шоколадом, тому для посилення шоколадного смаку в тісто вищеописаного рецепта, при розливі за формами, можна додати по шматочку шоколадної плитки.

    Сирні кекси з вишнею


    Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;

  • сир - 200 г;

  • свіжі вишні - 200 г;

  • коричневий цукор - 250 г;

  • сметана - 200 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • ванільний цукор і розпушувач - по одному пакетику;

  • цукрова пудра - 3 столові ложки;

  • маргарин - 1 столова ложка.


  • Приготування
    Свіжі ягоди вимиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Яйця перетираємо з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло і сметану з перетертим сиром. Борошно змішуємо з пекарським порошком і ванільним цукром. Борошняну суміш підсипаємо порціями в рідку масу. Замішуємо однорідне тісто і додаємо вишні. Перемішуємо. У змащені маргарином форми, наливаємо тестом форми наполовину. Випікаємо до готовності в духовці. Охолоджуємо і густо посипаємо дрібної цукровою пудрою. Ну, ось і готовий кекс з вишнями і сиром.

    Кекс з вишнями


    Інгредієнти:

  • сухий вишневий кисіль - 1 пачка;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 1 склянка;

  • сода - 1/2 чайної ложки;

  • вершки 10 % - половина склянки;

  • вершкове масло - 150 г;

  • ягоди вишні без кісточок - 1 склянка;

  • арахіс - 1 склянка;

  • сметана - 1 склянка;

  • цукор - половина склянки.


  • Приготування
    Сухий кисіль розтираємо з маслом (розм'якшеним), вбиваємо яйця і вливаємо порцію вершків. Всі продукти збиваємо міксером до однорідності. Не перестаючи збивати, підсипаємо борошно з содою.
    Кекс з вишнями
    Арахіс підсмажуємо на сухій сковороді і пересипаємо в тісто. Перемішуємо. Форми для випічки кексів змащуємо маслом. Заповнюємо на 1/3 тестом, кладемо в кожну форму за чотири вишеньки, присипаємо їх цукром (1/2-1 чайна ложка), виливаємо суміш ще, залишивши місце для підняття тесту.
    Випікаємо в духовій шафі, при 180 градусах. Час випічки 20 - 25 хвилин.
    Робимо соус для просочення: збиваємо сметану і цукор, можна додати трохи ванілі. Поливаємо сметанним соусом кожен кекс. Зверху прикрашаємо цілої вишенькою.