У дощовий осінній день хочеться побалувати сім'ю чим-небудь смачненьким. Кекс з яблуками чудово підходить до цього випадку.
Сирний кекс з яблуками
Для приготування цього кексу з яблуками краще брати домашній сир, випічка буде набагато смачніше.
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; сир - 200 г; цукор - 1 склянка; яблука - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; борошно - 1 склянка; ванільний цукор - за смаком; вершкове масло - для змазування; борошно для посипання; цукор - для посипання; цукрова пудра для прикраси. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо сир, ваніль і знову збиваємо. Потім просіваємо борошно і засипаємо її у збиту масу, замішуємо однорідне тісто. Яблука миємо, чистимо від шкірки і вирізаємо серцевину, нарізаємо часточками. Форму для запікання змащуємо маслом і трохи присипаємо борошном. Яблука викладаємо у форму рівним шаром, зверху викладаємо тісто, присипаємо цукром.
Випікаємо кекс протягом 40 хвилин при температурі 200-220 градусів, готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Готову випічку виймаємо з духовки і даємо охолонути 10 хвилин, потім виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою.
Кекс на кефірі з родзинками і яблуками
В рецепті цього кексу з яблуками використані цукати з цитрусових, але можна додати цукати з інших фруктів або горіхи.
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; цукор - 3/4 склянки; мед - 2 ст. ложки; маргарин - 100 г; яйце - 1 шт.; кефір - 1 склянка; розпушувач - 1 ч. ложка; яблуко - 1 шт.; родзинки - 2/3 склянки; цукати з цитрусових - жменька; імбир свіжий - 1 ч. ложка; кориця - 1/4 ч. ложки; ванільний цукор - 1 ч. ложка; сік лимона. Приготування Родзинки промиваємо і заливаємо окропом. Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини, нарізаємо кубиками. Цукати також дрібно ріжемо. Маргарин розтираємо з медом і цукром, додаємо яйце і кефір, все добре збиваємо. Потім додаємо імбир, розпушувач і лимонний сік. Просіваємо борошно і вимішуємо тісто, яке повинно нагадувати консистенцією сметану. Додаємо в тісто яблука, родзинки, цукати, корицю і ваніль. Все добре вимішуємо, фрукти повинні розподілятися рівномірно.
Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном, викладаємо тісто. Ставимо в розігріту до 170-180 градусів духовку і випікаємо 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою або сірником. Готовий кекс на кефірі остуджуємо, виймаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою або поливаємо глазур'ю.
Шоколадний кекс з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цукор - 200 г; борошно - 280г; вершкове масло - 120 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; какао - 15 ст. ложки; яблука кислі - 2 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки; сода - 1/3 ч. ложки. Приготування Збиваємо міксером яйця з цукром на високій швидкості. Додаємо розм'якшене вершкове масло і рослинна олія. Яблука натираємо на крупній тертці і додаємо їх в тісто, все добре перемішуємо. В окремий посуд просіваємо борошно, какао, розпушувач і соду, все перемішуємо. В отримане тісто потроху додаємо суху суміш, акуратно перемішуємо, тісто доводимо до стану густої сметани.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо тісто, закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Випічка» 20 хвилин. Коли кекс готовий виймаємо, остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.
Кекс з яблуками та корицею у хлібопічці
Інгредієнти: маргарин - 40 г; цукор - 150 г; яйце - 3 шт.; розпушувач - 15 ч. ложки; борошно вищого сорту - 175 г; кориця - 1/2 ч. ложки; яблука кислих сортів - 2-3 шт. Приготування Маргарин подрібнюємо кубиками і розтоплюємо на водяній бані, не доводячи до рідкої консистенції. Перекладаємо в інший посуд маргарин, засипаємо цукор і вбиваємо яйця. Добре збиваємо отриману суміш міксером, поки вона не збільшиться в об'ємі вдвічі. Додаємо
розпушувач, корицю і ще раз добре вимішуємо. Борошно просіваємо через сито і додаємо потроху в тісто, продовжуючи збивати. У підсумку воно повинно вийти в'язким, однорідним.
Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини, ріжемо шматочками, додаємо в тісто і перемішуємо. Викладаємо тісто в чашу хлібопічки, розрівнюємо рівномірно за об'ємом чаші. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо 50 хвилин, після закінчення цього часу, відкрийте кришку і перевірте, якщо кекс недостатньо пропікся, то випікайте ще 10 хвилин. Готову випічку залишаємо в чаші хвилин на 15 потім виймаємо й даємо повністю охолонути. Ось і все кекс в хлібопічці готовий! Подаємо, посипавши цукровою пудрою.