Вернуться назад Распечатать

Кекс без яєць

Кекс без яєць
Нові рецепти кексів без яєць, безумовно, порадують вегетаріанців і тих, що худнуть, а також ваших домочадців і гостей. Прості комбінації фруктів, шоколаду і борошна можуть стати основою цього кулінарного шедевра! Кекс без яєць можна приготувати в мікрохвильовій печі, скороварці, в духовці і самої звичайної сковороді. Все залежить від ваших уподобань.

Банановий кекс без яєць


Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. л.;

  • борошно - 250 г;

  • розпушувач тіста - 10 г;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 130 г;

  • молочний або темний шоколад - 50 г;

  • горіхи - за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо банани від шкірки і робимо з них пюре. Наливаємо в склянку трохи води, додаємо масло, борошно, дрібку солі і розпушувач. Доводимо тісто до однорідної кондиції, кладемо в загальну миску бананове пюре і половину склянки цукру. Далі вливаємо воду з маслом, перемішуємо всі інгредієнти.
    Потім змащуємо форму для випікання рослинним маслом і рівномірно розподіляємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів і поміщаємо в неї майбутній кекс на півгодини. В цей час розтоплюємо шоколад на водяній бані, очищаємо і дробимо горішки. Після вилучення десерту з духовки рясно поливаємо його шоколадно-горіховим соусом, охолоджуємо і подаємо до столу. За такою ж аналогією кекс без яєць готується в мультиварці. Прикрасити страву перед подачею можна кружечками банани або малиною.
    При бажанні приготувати що-небудь смачненьке не забудьте рецепт кексу без яєць на кефірі. Сьогодні ми будемо вчитися готувати ще один вид цієї страви, але вже на основі шоколаду.

    Шоколадний кекс без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • цукор - половина склянки;

  • розпушувач - 10 г;

  • какао - 4 ст. л.;

  • кефір - 200 мл;

  • рослинне масло - 1 ст. л.;

  • мигдаль - за смаком.


  • Кекс без яєць
    Приготування
    У глибокій мисці змішуємо між собою борошно, цукор, какао і розпушувач. Розбавляємо тісто кефіром і перемішуємо до однорідної кондиції. Духовку розігріваємо до 180 градусів, форму для випікання змащуємо рослинним маслом і акуратно виливаємо основу пирога. Готуємо протягом 25 хвилин до появи рум'янцю. Прикрашаємо десерт мигдалем, також його можна полити розтопленим шоколадом або вершковим кремом.
    При бажанні з цього блюда можна зробити сирний кекс , який також готується без яєць. Потрібно всього лише замінити кефір сиром і розбавити тісто окропом, вийде не менш смачно.