Вернуться назад Распечатать

Кекс з маком

Кекс з маком
Рецепти приготування кексу з маком дуже прості, але при цьому результат вас неодмінно здивує - ви отримаєте ароматну і ніжну випічку. А якщо докласти трохи зусиль і полити такий кекс глазур'ю, або ж просочити кремом, то у вас вийде дуже смачний тортик.

Рецепт кексу з маком


Інгредієнти:

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст.;

  • молоко - 05 склянки;

  • мак - за смаком;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Яйця збиваємо, поступово всипаємо в них цукровий пісок, ванілін і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо олію і прохолодне молоко. В самому кінці висипаємо мак, розпушувач і борошно. Гарненько вимішуємо масу до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки, а потім перекладаємо тісто в змащену маслом чашу мультиварки і випікаємо кекс з маком близько 20 хвилин, виставивши програму «Випічка». Готовність кексу перевіряємо зубочисткою або скіпою.

    Лимонний кекс з маком


    Інгредієнти:

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • ванілін - щіпка;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 150 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • мак - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 180 р.


  • Для лимонного сиропу:

  • цукор - 150 г;

  • свіжовичавлений лимонний сік - 120 мл;

  • апельсиновий лікер - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Насіння маку підсмажуємо на сухій сковороді і змішуємо з борошном і розпушувачем. Масло збиваємо з цукром, додаємо ванільний екстракт і терту лимонну цедру. Безперервно збиваючи, розбиваємо по одному яйцю і вливаємо молоко. Частинами підсипаємо в основну масу борошно і перемішуємо лопаткою. Викладаємо тісто у форму і випікаємо в нагрітій духовці 60 хвилин. У невеликій каструлі змішуємо цукор з лимонним соком і лікером, нагріваємо і витримуємо на вогні до повного розчинення цукру. Проколюємо кекс в декількох місцях, поливаємо сиропом і залишаємо «настоюватися на кілька годин.

    Кекс з маком в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно - 450 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 250 г;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • Кекс з маком

  • ванілін - 5 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • родзинки - 50 г;

  • яйце - 4 шт.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром, ваніліном, сіллю і гарненько розмішуємо. Виливаємо яєчну суміш у форму для хлібопічки. Лимонну цедру натираємо на дрібну тертку і вичавлюємо з лимона сік. Додаємо її, сік і розм'якшене вершкове масло в форму хлібопічки. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем і всипаємо в форму. Додаємо родзинки, вибираємо програму для кексу і випікаємо до готовності. Всі кекс в хлібопічці готовий!
    Готовий кекс з родзинками і маком викладаємо на блюдо і подаємо на стіл.