Рецепти приготування кексу з маком дуже прості, але при цьому результат вас неодмінно здивує - ви отримаєте ароматну і ніжну випічку. А якщо докласти трохи зусиль і полити такий кекс глазур'ю, або ж просочити кремом, то у вас вийде дуже смачний тортик.
Рецепт кексу з маком
Інгредієнти: рослинна олія - 05 склянки; цукор - 1 ст.; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст.; молоко - 05 склянки; мак - за смаком; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; ванілін - за смаком. Приготування Яйця збиваємо, поступово всипаємо в них цукровий пісок, ванілін і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо олію і прохолодне молоко. В самому кінці висипаємо мак, розпушувач і борошно. Гарненько вимішуємо масу до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки, а потім перекладаємо тісто в змащену маслом чашу мультиварки і випікаємо кекс з маком близько 20 хвилин, виставивши програму «Випічка». Готовність кексу перевіряємо зубочисткою або скіпою.
Лимонний кекс з маком
Інгредієнти: молоко - 3 ст. ложки; ванілін - щіпка; яйце - 3 шт.; цукор - 150 г; борошно - 150 г; розпушувач - 1 ч. ложка; лимонна цедра - за смаком; мак - 3 ст. ложки; вершкове масло - 180 р. Для лимонного сиропу:
цукор - 150 г; свіжовичавлений лимонний сік - 120 мл; апельсиновий лікер - 1 ст. ложка. Приготування Насіння маку підсмажуємо на сухій сковороді і змішуємо з борошном і розпушувачем. Масло збиваємо з цукром, додаємо ванільний екстракт і терту лимонну цедру. Безперервно збиваючи, розбиваємо по одному яйцю і вливаємо молоко. Частинами підсипаємо в основну масу борошно і перемішуємо лопаткою. Викладаємо тісто у форму і випікаємо в нагрітій духовці 60 хвилин. У невеликій каструлі змішуємо цукор з лимонним соком і лікером, нагріваємо і витримуємо на вогні до повного розчинення цукру. Проколюємо кекс в декількох місцях, поливаємо сиропом і залишаємо «настоюватися на кілька годин.
Кекс з маком в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 450 г; вершкове масло - 200 г; цукор - 250 г; розпушувач - 3 ч. ложки; ванілін - 5 г; лимон - 1 шт.; родзинки - 50 г; яйце - 4 шт. Приготування Яйця розтираємо з цукром, ваніліном, сіллю і гарненько розмішуємо. Виливаємо яєчну суміш у форму для хлібопічки. Лимонну цедру натираємо на дрібну тертку і вичавлюємо з лимона сік. Додаємо її, сік і розм'якшене вершкове масло в форму хлібопічки. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем і всипаємо в форму. Додаємо родзинки, вибираємо програму для кексу і випікаємо до готовності. Всі кекс в хлібопічці готовий!
Готовий кекс з родзинками і маком викладаємо на блюдо і подаємо на стіл.