Кекс - просто приголомшливе блюдо, улюблене кулінарами багатьох країн світу. Всього лише трохи часу, невеликий набір продуктів, добавки з смак - і перед вами ніжна і смачна випічка. Давайте розглянемо деякі рецепти тіста для кексів, і ви переконаєтеся в цьому.
Тісто для кексів на кефірі
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; вершкове масло - 100 г; цукор - 1 ст.; борошно пшеничне - 2 ст.; яйце - 1 шт.; розпушувач - щіпка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати тісто для кексів. Все досить швидко і просто. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, остуджуємо, вливаємо потихеньку кефір, додаємо розпушувач або соду, гашену оцтом. Розбиваємо кілька яєць, всипаємо цукор, борошно і вимішуємо тісто так, щоб не було грудочок. Потім переливаємо його в підготовлену форму і ставимо випікатися в духовку при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо за допомогою сірника або зубочистки.
Тісто для кексу в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 300 г; маргарин - 200 г; цукор - 150 г; цукати - 100 г; ізюм - 100 г; горіхи - 100 г; яйце - 4 шт.; цукрова пудра - 50 г; лимон - 1 шт.; ром - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Розглянемо ще один варіант, як зробити тісто для кексів. Отже, розм'якшене масло збиваємо з цукром, яйцями, сіллю і цедрою лимона. Перелити все акуратно в форму хлібопічки і засипаємо просіяним борошном, змішаної попередньо з содою або розпушувачем. Додаємо цукати, родзинки і горіхи. Перемішуємо масу вручну і ставимо форму в хлібопічку. Виставляємо режим «Кекс», скоринка - «світла». Наш смачний кекс в хлібопічці готовий! Випічку посипаємо цукровою пудрою, або обливаємо розтопленим шоколадом.
Тісто для кексу в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; маргарин - 200 г; цукор - 1 ст.; борошно - 300 г; ванілін - за смаком; розпушувач - 1 ч. ложка; родзинки - 200 р. Приготування Отже, спочатку підталий маргарин перетираємо гарненько з цукром. Розбиваємо яйця, додаємо ванілін і все ретельно перемішуємо. Далі в тісто для кексу в мультиварці кладемо родзинки, який заздалегідь промиваємо і ненадовго замочуємо в окропі, щоб він розпух і став ніжніше. Після цього в масу потроху додаємо борошно і розпушувач. Ретельно вимешаем все зверху вниз. Тісто по консистенції має нагадувати густий мед. Тепер дно чаші від мультиварки змащуємо рослинним маслом і поступово виливаємо тісто для кексів з родзинками. Вибираємо на приладі режим «Випічка» і встановлюємо секундомір на 60 хвилин. Після години перевіряємо нашу випічку на готовність, використовуючи для цього звичайну зубочистку. Просто встромляємо її в кекс і виймаємо. Якщо на ній залишилися сліди тіста, значить кексик ще не готовий. У такому разі продовжуємо трохи термін випічки.
Кекси з сирного тіста
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; сир - 200 г; сода - 1 ч. ложка; оцет; цукор - 2 ст.; маргарин - 300 г; борошно - 2 ст.; крохмаль - 1 ст. Приготування Сир змішуємо з содою, попередньо гашеного оцтом і залишаємо масу постояти приблизно на 15-20 хвилин. Не втрачаючи часу дарма,
розтоплюємо на повільному вогні або в мікрохвильовій печі маргарин, а потім злегка остуджуємо. Додаємо в сир курячі яйця і виливаємо розтоплений маргарин. Все розмішуємо до отримання однорідної маси, а потім додаємо крохмаль і кілька склянок просіяної заздалегідь борошна. Замішуємо тісто.
Далі беремо силіконові або металеві формочки для випічки кексів, змащуємо їх маслом і кладемо приготоване тісто, заповнивши рівно половину обсягу. Випікаємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Подаємо випічку до столу з чаєм, молоком, кава, киселем або компотом.