Ніщо не порадує вас з ранку більше, ніж чашка кави і бісквітні кекси з ніжною начинкою. Легка і повітряна текстура тіста ненадовго перенесе вас далеко від повсякденних клопотів і метушні. Сьогодні ми будемо знайомити читачів з різними рецептами домашніх кексів з начинкою і переконаємо хороших господарок в тому, що готувати цей неймовірний десерт - одне задоволення!
Почнемо, мабуть, з універсального варіанту кексиків, який завжди можна змінити як душі завгодно.
Кекси з сирною начинкою
Інгредієнти: борошно - 400 г; молоко - 500 мл; цукор - 100 г; олія соняшникова - 1 ст. л.; яйце куряче - 2 шт.; розпушувач тіста - 10 г; сир - 150 г; сіль - щіпка. Приготування Яйця і половину цукру збиваємо з допомогою міксера, додаємо сіль. В отриману масу вливаємо молоко, попереднього трохи його підігрів. Обережно висипаємо борошно, розпушувач, за бажанням ванілін і ретельно перемішуємо, можна вдатися до допомоги міксера. Далі змащуємо маслом форми для випікання. В окремій мисочці розминаємо сир і змішуємо його з другою половиною цукру. Саме час розливати тісто по формочках і начиняти майбутній десерт. Тепер поміщаємо мафіни в розігріту до 200 градусів духовку, вичікуємо 25 хвилин, і насолоджуємося результатом. Наші дивовижні сирні кекси готові!
А якщо ви хочете порадувати великих і маленьких ласунів, наступного разу спробуйте приготувати кекси з начинкою із згущеного молока по цій же схемі.
Рецепт кексів з шоколадною начинкою
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; цукор - 50 г; шоколад - 200 г; яйце куряче - 2 шт.; борошно - 70 г; какао-порошок - 1 ст. л.; цукрова пудра - 25 р. Приготування Кришимо шоколад, розм'якшене масло нарізаємо шматочками і розтоплюємо обидва інгредієнта на водяній бані. Потім ретельно
перемішуємо. Яйця і цукор збиваємо з допомогою міксера, додаємо борошно і трохи солі. Далі додаємо в тісто какао і доводимо до однорідної консистенції. Формочки для випікання змащуємо маслом, розливаємо тісто, не забуваємо присмачувати серединки розтопленим шоколадом. Поміщаємо майбутній десерт в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Краще всього час від часу перевіряти готовність випічки зубочисткою, при необхідності час випічки можна скоротити. Начинка не повинна висохнути. Перед подачею на стіл посипаємо кекси цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Також верхівки можна змастити вершковим кремом або глазур'ю.