Вернуться назад Распечатать

Кекс з горіхами

Кекс з горіхами
Кекси - лимонні, шоколадні, сирні - вже самі по собі гідний десерт. Але якщо додати жменю горіхів, трохи родзинок, чорносливу або різнокольорових цукатів - кекс перетворюється на ласощі, неповторне свято смаку.

Кекс з горіхами і сухофруктами в мультиварці


Інгредієнти:

  • борошно - 3/4 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • горіхи волоські - 1/2 ст.;

  • сухофрукти - 3/4 ст.;

  • ванілін - 1 щіпка;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Сухофрукти промиваємо і на 10 хвилин заливаємо окропом. Після воду зливаємо, а сухофрукти промаківающімі паперовим рушником. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Коли вони охолонуть, дробимо ядра на декілька частин.
    Яйця збиваємо з дрібкою солі в міцну піну, поступово вводячи цукор. Борошно просіваємо з розпушувачем і акуратно змішуємо її зі збитими яйцями. Якщо хочете за цим рецептом приготувати шоколадний кекс з горіхами, ложку борошна замінюємо ложкою какао-порошку.
    Масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані, даємо трохи охолонути і додаємо в тісто. Додаємо ванілін, сухофрукти подрібнені горіхи. Отриману масу викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену маслом, і включаємо режим «Випічка» на одну годину.

    Рецепт кексів з яблуками і горіхами


    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 225 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • яблука - 2 шт.;

  • горіхи пекан - 125 г;

  • пудра цукрова - 1 ст. ложка;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Яблука чистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Просіяне з сіллю борошно з'єднайте з розпушувачем, половиною цукру, корицею і розм'якшеним маслом (половину ст.
    Кекс з горіхами
    ложки залишаємо для змазування формочок). Додаємо молоко, сметану і яйце. Замішуємо тісто і з'єднуємо його з яблуками.
    Горіхи подрібнюємо блендером у велику крихту і змішуємо їх з цукром. Заповнюємо шарами силіконові формочки - ложка тіста, шар горіхів, знову тісто і так, поки не заповнитися на 2/3 об'єму. Відправляємо формочки на півгодини в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. А коли готові кексики з яблуками і горіхами охолонуть, витягаємо їх з форми і посипаємо цукровою пудрою.