Випічка з медом - це особлива категорія. Поки медові кекси нудяться в духовці, кухня наповнюється такими запаморочливими ароматами, витримати які на голодний шлунок просто немає ніякої можливості. Так що спочатку підкріпіться, а вже після цього починайте творити кулінарні шедеври за нашими рецептами!
Рецепт медового кексу з чорносливом
Інгредієнти: борошно - 400 г; яйця - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; чорнослив - 200 г; мед - 300 г; масло вершкове - 100 г; чай чорний - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 ст. ложка; кориця - 2 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Заварюємо чай на 3/4 скл. окропу, проціджують і даємо охолонути до кімнатної температури. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з рідким медом і цукром. Вбиваємо яйця, вливаємо чай і добре перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно, розпушувач, сіль і корицю.
Чорнослив на 10 хвилин заливаємо гарячою водою, зливаємо, обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в тісто. Отриману масу перекладаємо в змащену маслом форму, вирівнюємо і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 40. Перевіряємо готовність зубочисткою. Якщо випікати в маленьких силіконових формочках, час приготування значно скоротитися.
Медовий кекс на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: мед - 15 мультистакана.; яйця - 4 шт.; борошно - 25 мультистакана.; кефір - 1 мультистакан.; олія рослинна (рафінована) - 4 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; пудра цукрова - 1 ст. ложка. Приготування Для кексу краще підійде темний, гречаний мед. Змішуємо його з яйцями, кефіром і рослинним маслом. Поступово вводимо просіяне з содою борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Перекладаємо його в змащену маслом чашу мультиварки і включаємо режим «Випічка». Через годину виймаємо легкий, повітряний і дивовижно ароматний кекс на кефірі . Коли він трохи охолоне, посипаємо його цукровою пудрою і насолоджуємося - з чаєм або молоком.
Рецепт пісних медових кексів
Інгредієнти: мед - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; борошно - 15 склянки; цукор - 05 склянки; олія рослинна (рафінована) - 05 склянки; сода - 15 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування В теплій кип'яченій воді розводимо мед і цукор, додаємо масло і сіль. Поступово вводячи просіяне з содою борошно, замішуємо однорідне, як для оладок, тісто. За бажанням можна додати будь-які сухофрукти та горіхи. Розливаємо тісто по формочках так, щоб було заповнено тільки 2/3 об'єму. І запікаємо 20 хвилин в розігрітій 200 градусів духовці - до красивої рум'яної скоринки.