Десерти на швидку руку - мрія будь-якого кулінара. І справа навіть не в популярній проблему в особі гостей на порозі, а бажання з задоволенням почаювати вприкуску з улюбленим ласощами. Ідеальне рішення сформованої кулінарної проблеми - пиріг з печива без випічки, який готується моментально.
Пиріг з вівсяного печива і сиру
Якщо ласувати пирогом ви вирішили з користю (ну, або, принаймні, без особливого удару по талії), то спробуйте рецепт пирога з печива, представлений нижче.
Інгредієнти: вівсяне печиво - 300 г; нежирна сметана - 4 ст. ложки; сир - 300 г; мед - 2 ст. ложки; чорнослив, родзинки і будь-які сухофрукти за смаком; волоські горіхи - 1/2 ст. Приготування Сухофрукти заливаємо гарячою водою і даємо розпаритися на час підготовки інших інгредієнтів.
Почнемо з сиру. Якщо сир у вас крупнозернистий, то протріть його через сито, щоб у готовому сирному кремі не зустрічалося неприємних крупинок. Гладку сирну масу змішуємо зі сметаною і додаємо трохи меду. Якщо є можливість, збийте сир зі сметаною блендером, для більшої легкості.
Тим часом наші сухофрукти встигли розпаритися і їх можна додавати в крем, не забувши попередньо порубати.
На дно рознімної форми для випічки викладаємо перший шар вівсяного печива і покриваємо його кремом. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром йде крем.
Волоські горіхи рубаємо за допомогою ножа і посипаємо ними готовий пиріг. Даємо пирога настояти 3-4 години в холодильнику перед подачею.
Пиріг з пісочного печива зі згущеним молоком
Мабуть, найпоширеніший рецепт швидкого пирога на основі печива - це рецепт з пісочного печива зі згущеним молоком. Чому це ласощі стало фаворитом ласунів, ви зможете дізнатися, випробувавши такий рецепт.
Інгредієнти: пісочне печиво - 300 г; просте згущене молоко - 1 банка; сметана - 150 г; варене згущене молоко - для прикраси: лісові горіхи. Приготування Почнемо приготування пирога з крему, все до смішного просто: у мисці збиваємо згущене молоко і сметану до однорідності і даємо готового крему охолонути в холодильнику хвилин 10-15.
На дно рознімної форми для випічки викладаємо шматочки улюбленого пісочного печива. Покриваємо печиво кремом зі згущеного молока і сметани, і повторюємо процедуру до вичерпання інгредієнтів. Поливаємо готовий торт вареним згущеним молоком і посипаємо лісовими горішками. Залишаємо десерт в холодильнику на 2-3 години перед подачею.