Пиріг з хурмою виходить дуже оригінальним, пишним, легким, гарним і дуже ароматним. Така випічка, безумовно, сподобається і доведеться за смаку всім вашим гостям і дітям.
Пиріг з хурмою в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст.; ванілін - за смаком; борошно - 1 ст.; хурма - 3 шт. Приготування Отже, для приготування смачного пирога з хурмою, беремо яйця розбиваємо в миску, висипаємо цукор і збиваємо міксером до отримання міцної піни хвилин 7-10. Потім поступово додаємо борошно і перемішуємо ложкою до однорідності.
Тепер виливаємо отримане тісто в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом. Зверху викладаємо порізану часточками і оброблену від кісточок хурму. Після цього закриваємо кришку приладу, виставляємо програму «Випічка» і готуємо пиріг в мультиварці 60 хвилин. Як тільки прозвучить сигнал готовності, виймаємо шарлотку акуратно за допомогою спеціальної кошики-пароварки. Ось і все, смачний зиязикай пиріг з хурмою готовий. За бажанням можете прикрасити випічку цукровою пудрою або тертим шоколадом.
Пиріг з хурмою і яблуками
Інгредієнти: цукор - 05 склянки; сметана - 200 мл; яйце - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки; кориця, ванілін - за смаком; яблуко - 1 шт.; цукрова пудра; хурма - 1 шт. Приготування Беремо яблука, промиваємо їх, витираємо рушником і нарізаємо часточками. З хурми акуратно знімаємо шкірку, і теж шаткуємо часточками. Тепер переходимо до приготування тіста. Для цього змішуємо сметану з цукром, додаємо яйця, трохи соди, кладемо корицю і ванілін за смаком. Консистенція готового тіста повинна вийти така як на густі оладки. Потім виливаємо масу в попередньо нагріту форму. Часточки яблук і хурми викладаємо зверху і злегка придавлюємо в тісто. Запікаємо пиріг до готовності при 180 градусах. Коли шарлотка трохи охолоне, посипаємо її для краси цукровою пудрою.
Сирний пиріг з хурмою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; вершкове масло - 80 г; цукор - 60 г; яйце - 2 шт. Для сирної маси:
сир - 500 г; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 100 г; яйце - 4 шт.; сметана - 100 мл; манка - 5 ст. ложок; ваніль - за смаком; сіль - щіпка. Для начинки:
хурма - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; крохмаль - 3 ст. ложки; апельсинова цедра. Приготування Отже, спочатку давайте з вами приготуємо тісто для пирога. Розм'якшене масло гарненько розтираємо з цукром, додаємо куряче яйце і ретельно вимішуємо масу. Потім висипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, але не буде липнути до рук. Потім загортаємо його в пакет і кладемо на 20 хвилин у холодильник.
А цим часом поки приготуємо начинку. Для цього сир протираємо через сито, додаємо сметану, вершкове масло, всипаємо манну крупу, ваніль і кидаємо дрібку солі. Все добре перемішуємо. Яйця збиваємо з цукром і акуратно додаємо до сирної маси. Ретельно вимішуємо, щоб вийшла однорідна жидковатая маса.
Хурму промиваємо, витираємо рушником, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і розминаємо виделкою в пюреобразное
стан. Додаємо цукровий пісок, крохмаль і терту апельсинову цедру. Перемішуємо все гарненько. Форму для випічки застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Потім дістаємо охолоджене тісто, розподіляємо його по формі, формуючи борту.
Виливаємо сирну масу і столовою ложкою рівномірно викладаємо пюре з хурми. Випікаємо пиріг 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готову шарлотку-пиріг охолоджуємо, прибираємо на кілька годин в холодильник, після чого нарізаємо і запрошуємо всіх до столу.