Всі ми дуже любимо ароматну і смачну домашню випічку. Пропонуємо вам сьогодні зробити дивовижні пиріжки з яблуками, які порадують всіх без виключення.
Рецепт пиріжків з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 3 ст.; молоко тепле - 1 ст.; масло вершкове - 150 г; сухі дріжджі - 11 г; цукор - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт. Для начинки:
яблука - 4 шт.; кориця - за смаком; цукор - 2 ст. ложки; родзинки - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати пиріжки з яблуками. Отже, для початку давайте замісимо з вами тісто. Для цього розводимо сухі дріжджі в невеликій кількості теплого молока, додаємо трохи цукру і гарненько перемішуємо. Даємо суміші постояти хвилин 20 а потім виливаємо її в миску, додавши, що залишилося тепле молоко.
Поступово підсипаємо борошно, кладемо розм'якшене вершкове масло і вимішуємо руками тісто для пиріжків до тих пір, поки воно не стане еластичним і однорідним. Далі залишаємо його на годинку в теплому місці для підняття.
А ми цим часом давайте займемося начинкою: яблука промиваємо, обсушуємо рушником, дрібно нарізаємо, перекладаємо в глибоку тарілку і пересипаємо цукром і меленою корицею. Потім додаємо до фруктів промиті родзинки і все ретельно перемішуємо ложкою. Через годину наше тісто для пиріжків вже піднялося. Поділяємо його на маленькі однакові грудочки, розкачуємо з кожної кульки коржі, викладаємо в середину начинку і ретельно защипуємо краю. Викладаємо сформовані пиріжки на деко, гарненько обмазуємо їх яєчної сумішшю і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 35-40. Після закінчення часу, акуратно виймаємо випічку, перекладаємо на тарілку, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Ось і все, печені пиріжки з яблуками готові. Наливаємо гарячий чай і запрошуємо всіх до столу!
Смажені пиріжки з яблуками
Інгредієнти: сухі дріжджі - 30 г; молоко - 2 ст.; борошно - 6 ст.; яйце - 2 шт.; рослинна олія - 4 ст. ложки; сіль, цукор - за смаком; кориця - за смаком; яблука - 500 р. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як робити пиріжки з яблуками. Отже, давайте почнемо з вами з приготування тіста. Для цього наливаємо у ковшичек молоко, нагріваємо його і розводимо в ньому сухі дріжджі. Потім окремо розбиваємо в тарілочку яйця, додаємо сіль, цукор і все добре збиваємо.
Далі з'єднуємо молочну суміш з яєчною масою, висипаємо борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Після цього скачуємо його в кульку, обмазуємо рослинним маслом, присипаємо зверху борошном і ставимо в тепло на годину для підняття. Потім ще раз добре розминаємо тісто і ставимо назад.
Не втрачаючи часу дарма, переходимо до приготування начинки. Для цього беремо яблучка, промиваємо їх, витираємо насухо рушником, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо до них корицю і цукровий пісок за смаком. Потім розділяємо тісто на однакові шматочки, розкачуємо кожен коржик, кладемо яблучну начинку, формуємо пиріжки і обсмажуємо їх на сковороді у великій кількості олії.
Листкові пиріжки з яблуками
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; цукор - за смаком; яблука - 250 г; лимонна цедра - за смаком; вершкове масло - 20 р. Приготування Тісто заздалегідь розморожуємо, розкачуємо і нарізаємо на квадрати. Потім на кожен викладаємо яблучну начинку, формуємо пиріжок і викладаємо його на змащений маслом деко. Для приготування начинки очищені і подрібнені яблука висипаємо на сковороду з вершковим маслом, додаємо цукор, лимонну цедру і обсмажуємо, помішуючи близько 5-10 хвилин. Випікаємо пиріжки в розігрітій духовці 20-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Таким же способом можна спекти пиріжки з вишнею або брусницею - вийде не менш оригінально і смачно.