Вернуться назад Распечатать

Глазур з сметани

Глазур з сметани
Глазур сама по собі не вимагає особливої вправності у приготуванні, але процес ще більш значно спрощується, якщо в якості базового інгредієнти для глазурі взяти просту і всім доступну сметану.

Глазур з сметани з цукром


Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 1/2 ст.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Схема приготування елементарно проста: цукрову пудру просіваємо, щоб позбавиться від грудочок, а потім змішуємо зі сметаною до повної однорідності. Додаємо до суміші трохи лимонного соку (можна натерти і цедри) і покриваємо кекси готовою глазур'ю.

    Рецепт шоколадної глазурі на сметані


    Інгредієнти:

  • сметана - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • кукурудзяний сироп - 1 1/2 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 1 ст.


  • Приготування
    Глазур з шоколаду і сметани готується наступним чином: на водяній бані розтоплюємо розкришений чорний шоколад з шматочком вершкового масла. Помішуємо шоколад, поки він не стане повністю однорідним, а потім змішуємо його з ванільним екстрактом і кукурудзяним сиропом. Даємо шоколаду злегка охолонути, а тим часом збиваємо сметану з цукровою пудрою до однорідності. Сметанную масу порціями змішуємо з розтопленим шоколадом і покриваємо готової шоколадною глазур'ю з сметани наші кекси.

    Глазур зі сметаною і какао


    Інгредієнти:

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • сметана (жирна) - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра - 3 ст. ложки з гіркою.


  • Приготування
    Для глазурі змішуємо сметану, какао і цукор до однорідності у невеликій мисочці. Ставимо миску з сумішшю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варимо глазур до повного розчинення цукру (2-3 хвилини). Після цього кладемо в суміш шматочок вершкового масла і гарненько перемішуємо. Перед тим, як покривати готовою глазур'ю кондитерський виріб, дайте їй трохи охолонути, інакше вона просто вбереться в ваше ласощі. Врахуйте, що якщо ви хочете зробити глазур трохи більше шоколадної і злегка гіркого, то додайте ще
    Глазур з сметани
    половину чайної ложки какао .

    Легка глазур зі сметаною


    Інгредієнти:

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 1 ст.


  • Приготування
    Спосіб приготування подібної глазурі гранично простий: сметану збиваємо з попередньо просіяним цукровим піском і додаємо молоко. Готову глазур виходить рідкуватий і крім покриття десертів, також злегка просочуємо їх.