Глазур сама по собі не вимагає особливої вправності у приготуванні, але процес ще більш значно спрощується, якщо в якості базового інгредієнти для глазурі взяти просту і всім доступну сметану.
Глазур з сметани з цукром
Інгредієнти: цукрова пудра - 1/2 ст.; сметана - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Схема приготування елементарно проста: цукрову пудру просіваємо, щоб позбавиться від грудочок, а потім змішуємо зі сметаною до повної однорідності. Додаємо до суміші трохи лимонного соку (можна натерти і цедри) і покриваємо кекси готовою глазур'ю.
Рецепт шоколадної глазурі на сметані
Інгредієнти: сметана - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; чорний шоколад - 100 г; вершкове масло - 1 ч. ложка; кукурудзяний сироп - 1 1/2 ст. ложки; цукрова пудра - 1 ст. Приготування Глазур з шоколаду і сметани готується наступним чином: на водяній бані розтоплюємо розкришений чорний шоколад з шматочком вершкового масла. Помішуємо шоколад, поки він не стане повністю однорідним, а потім змішуємо його з ванільним екстрактом і кукурудзяним сиропом. Даємо шоколаду злегка охолонути, а тим часом збиваємо сметану з цукровою пудрою до однорідності. Сметанную масу порціями змішуємо з розтопленим шоколадом і покриваємо готової шоколадною глазур'ю з сметани наші кекси.
Глазур зі сметаною і какао
Інгредієнти: какао-порошок - 1 ст. ложка; сметана (жирна) - 2 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 3 ст. ложки з гіркою. Приготування Для глазурі змішуємо сметану, какао і цукор до однорідності у невеликій мисочці. Ставимо миску з сумішшю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варимо глазур до повного розчинення цукру (2-3 хвилини). Після цього кладемо в суміш шматочок вершкового масла і гарненько перемішуємо. Перед тим, як покривати готовою глазур'ю кондитерський виріб, дайте їй трохи охолонути, інакше вона просто вбереться в ваше ласощі. Врахуйте, що якщо ви хочете зробити глазур трохи більше шоколадної і злегка гіркого, то додайте ще
половину чайної ложки какао .
Легка глазур зі сметаною
Інгредієнти: сметана - 2 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 1 ст. Приготування Спосіб приготування подібної глазурі гранично простий: сметану збиваємо з попередньо просіяним цукровим піском і додаємо молоко. Готову глазур виходить рідкуватий і крім покриття десертів, також злегка просочуємо їх.