Вернуться назад Распечатать

Пиріг з сиром і яблуками

Пиріг з сиром і яблуками
Смачний домашній пиріг з сметани, сиру і яблук - корисне ласощі для всієї родини. Сьогодні ми познайомимо вас з трьома самими простими і популярними рецептами, які не раз виручать вас перед прийомом гостей або домашнім святом.

Класичний рецепт пирога з яблук і сиру


Інгредієнти:

  • масло вершкове - 100 г;

  • сметана - 5 ст. л.;

  • розпушувач тіста - 1 ч. л.;

  • цукор - 1 склянка;

  • борошно - 250 г;

  • сир - 250 г;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • ваніль - 1 ч. л.;

  • яблука - 2 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. л.;

  • кориця - за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом розтоплюємо вершкове масло і змішуємо сметану з розпушувачем. Потім масло додаємо половину склянки цукру і сметану. Все ретельно перемішуємо. Після чого акуратно всипаємо борошно. Тепер готове тісто прибираємо в холодильник на півгодини.
    Далі займаємося приготуванням начинки. Змішуємо в мисці сир, яйця, ваніль і 2 ложки сметани, а також ваніль. Потім промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки і кісточок, після чого нарізаємо часточками. Тепер виймаємо з холодильника тісто, Викладаємо його у змащену олією форму, викладаємо начинку зверху і прикрашаємо наш пиріг яблучними часточками, посипаємо корицею. Готуємо протягом 45 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. За цією ж схемою пиріг з сиром і яблуками можна з легкістю приготувати в мультиварці.
    Наступний рецепт нашого десерту теж дуже цікавий і простий у використанні. Ніжний пиріг з сиром і яблуками в карамелі , безсумнівно, припаде до смаку всім любителям ніжною домашньої випічки.

    Пиріг з сиром і яблуками


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 120 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • вода - 50 мл;

  • яблука - 5 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • вершки - 200 мл;

  • масло рослинне - 1 ч. л.


  • Приготування
    Спочатку займемося приготуванням карамелі. Для цього нам потрібно висипати склянку цукру в каструлю, додати трохи води і поставити розігріватися на середньому вогні. Постійно помішуємо майбутню карамель, чекаємо, поки вона не придбає коричневий колір. Після чого виливаємо в каструлю склянку киплячих сливок, все перемішуємо і залишаємо остуджуватися. Потім за допомогою комбайна робимо з борошна і кубиків масла дрібну крихту, додаємо яйце і трохи води.
    Далі формуємо з тіста два коржа, один з яких поміщаємо в змащену маслом форму для випікання. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок, а потім нарізаємо шматочками. Після чого викладаємо у форму шар яблук, присмачую парою ложок карамелі і так повторюємо кілька разів. Зверху укладаємо другу половину тіста і формуємо гарні краєчки. Пиріг посипаємо цукром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
    Смак останнього нашого десерту напевно знайомий нашим читачам з раннього дитинства, адже це тертий пиріг з сиром і яблуками.

    Простий рецепт тертого пирога з яблуками і сиром


    Інгредієнти:

  • маргарин - 200 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • борошно - 3 склянки;

  • сода - 05 ч. л.;

  • яблуко - 4 шт.;

  • масло рослинне - 1 ч. л.;

  • цукрова пудра - за смаком.


  • Пиріг з сиром і яблуками
    Приготування
    Розм'якшений маргарин змішуємо з цукром і яйцями до отримання однорідної маси. Потім додаємо борошно і погашену в оцті соду. Далі охолоджуємо тісто і ділимо його на дві частини. Після чого змащуємо сковорідку олією, рівномірно розподіляємо першу частину тіста. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і серцевини, натираємо на крупній тертці і кладемо поверх.
    Потім накриваємо пиріг рештою тестом і випікаємо при температурі 250 градусів до золотистого кольору. Перед подачею пиріг рясно посипаємо цукровою пудрою. При бажанні в начинку можна додати родзинки або подрібнені солодкі груші.