Слово рулет в перекладі з французької язика означає «згорнути». Він являє собою різновид бісквітного тістечка. З яєць, цукру і борошна випікають тонкий бісквіт , промащують кремом, джемом або інший будь-якою начинкою, згортають трубочкою і нарізають на скибочки. Давайте дізнаємося з вами як приготувати солодкі рулети з начинкою.
Рецепт солодкого рулету зі згущеним молоком
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; сода; какао - 1 ст. ложка; варена згущене молоко - 1 банка; чорнослив - за бажанням. Приготування Зараз розповімо, як приготувати солодкий рулет. Отже, спочатку готуємо всі необхідні продукти. Для цього какао з'єднуємо зі згущеним молоком і перемішуємо. Чорнослив промиваємо і заливаємо водою. Окремо збиваємо міксером яйця з цукром до утворення пишної піни. Продовжуючи збивати, додаємо соду і просіяне борошно. Тепер виливаємо тісто на змащене рослинним маслом деко, надаємо рівну форму і випікаємо солодкий рулет в духовці до готовності в гарячій духовці.
Потім перекладаємо бісквіт на пергамент, швидко змащуємо згущеним молоком, викладаємо в довільному порядку чорнослив, згортаємо рулетом, загортаємо в рушник і прибираємо остуджуватися на деякий час в холодильник. Після цього нарізаємо ласощі невеликими шматочками, за бажанням посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл.
Рецепт солодкого рулету з лаваша
Інгредієнти: лаваш вірменський - 1 шт.; сир - 200 г; яйце - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложок; масло вершкове; олія рослинна. Для заправки:
яйце - 1 шт.; сметана - 200 г; полуничне варення - за бажанням; цукор - за смаком. Приготування Для приготування домашнього солодкого рулету, беремо пачку сиру і викладаємо його миску, додаємо яйце і додаємо за смаком цукор. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. На столі розкладаємо лист лавашу, змащуємо її рослинним маслом, а зверху в різних місцях викладаємо кілька пластинок вершкового масла.
Після цього рівномірно розподіляємо сирну масу і акуратно звертаємо лаваш в рулет. Далі переходимо до приготування заправки: збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану і все добре перемішуємо. Духовку заздалегідь запалюємо, прогріваємо до 200 градусів.
Невелике деко змащуємо вершковим або рослинним маслом, викладаємо наш рулет, а зверху акуратно і рівномірно заливаємо його заправкою і відправляємо ласощі в духовку приблизно на 40 хвилин. Після закінчення часу, розрізаємо готовий солодкий рулет з лаваша на шматочки, викладаємо їх на блюдо і поллємо за бажанням полуничним варенням.
Рецепт солодкого рулету з повидлом
Інгредієнти: густе повидло або джем - за смаком.
Для бісквіта: цукор - 1 ст.; яйце - 5 шт.; борошно - 15 ст. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як зробити солодкий рулет. Яйця гарненько розтираємо з цукром і збиваємо міксером до пишної маси. Потім поступово додаємо борошно і акуратно перемішуємо круговими рухами зверху в низ. Духовку заздалегідь нагріваємо до 200 градусів. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо маслом і виливаємо на нього наше тісто, розмазуючи його рівномірно по всій поверхні. Тепер прибираємо деко в гарячу духовку і випікаємо до готовності.
Далі акуратно перекладаємо гарячий бісквіт на лляне рушник, посипане цукром, пергамент знімаємо, і звертаємо корж в рулет. Після цього відкладаємо вбік для повного охолодження, потім розгортаємо, прибираємо рушник, намазуємо бісквіт густим повидлом і знову загортаємо. Зверху прикрашаємо десерт за вашим бажанням і прибираємо ласощі на всю ніч у холодильник.