Вирішили почаювати? Тоді приготуйте до чаю пиріг з родзинками за нашими рецептами.
Рецепт пирога з родзинками і горіхами
Інгредієнти: пісочне тісто; коричневий цукор - 1 ст.; волоський горіх - 1 ст.; білий шоколад - 1 плитка; кленовий сироп - 1/2 ст.; молоко - 3/4 ст.; яйця - 3 шт.; сушена журавлина - 3/4 ст.; родзинки - 1/2 ст. Приготування На дно форми для випікання викладаємо розкатаний пласт пісочного тіста . Рівномірно проколюємо його виделкою по всій поверхні. Із залишків тіста вирізаємо листя, а обрізки запікаємо і подрібнюємо в крихту. Крихту з тіста змішуємо з допомогою блендера з 1/3 ст. цукру, 1/4 ст. горіхом.
У сотейник висипаємо залишки цукру, додаємо шоколад і сироп. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи. Як тільки суміш трохи охолоне, додамо в неї молоко і яйця. Змішуємо шоколадний сироп з подрібненими горіхами, родзинками і журавлиною, викладаємо масу у форму з тестом. Прикрашаємо пиріг листочками і крихтою і ставимо в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. Перед подачею, або нарізкою пиріг повинен охолонути хоча б 30 хвилин, в ідеалі - 1 годину.
Пиріг з рисом, сиром та родзинками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 1/2 ст.; вершкове масло - 250 г; кефір - 300 мл; розпушувач - 5 г; сіль. Для рисової начинки:
рис - 1 1/2 ст.; яйця - 7 шт.; родзинки - 130 г; яловичий фарш - 450 г; вершкове масло - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт. Для сирної начинки:
сир - 280 м; цукор - 2 ст. ложки; ряжанка - 1/2 ст. Приготування
Почнемо з приготування начинок. Сир змішуємо з ряжанкою і цукром, ставимо суміш на плиту і тушкуємо годину на повільному вогні. Для рисової начинки крупу відварюємо і змішуємо з подрібненими вареними яйцями і родзинками. Фарш підсолюємо і обсмажуємо з цибулею до повної готовності.
Для тіста м'яке масло розтираємо в крихту з борошном. Кефір підсолюємо, додаємо розпушувач і вливаємо в борошняну крихту. Даємо тісту постояти 25-30 хвилин під плівкою, після чого ділимо його на 2 частини - одну побільше і іншу поменше.
Більшу половину розкачуємо тісто для основи пирога. Невеликими шарами викладаємо на основу з тіста начинку, прокладаючи рис між кожним шаром сиру і м'яса. Накриваємо другою половиною тіста пиріг і защипуємо краю. Випікаємо пиріг на кефірі з родзинками при 180 градусах 50 хвилин.
Пиріг з маком та родзинками в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; вершкове масло - 250 г; розпушувач - 10 г; сир - 500 г; яйця - 4 шт.; цукрова пудра - 200 г; мак - 70 г; родзинки - 50 р. Приготування Для тіста борошно просіваємо з розпушувачем і розтираємо з м'яким маслом. Мак та родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо на 30 хвилин. Сир з яйцями і цукровою пудрою збиваємо міксером до однорідності. Додаємо в сирну начинку родзинки з маком, ретельно перемішуємо. Викладаємо 2/3 крихти з тіста на дно змащеної мультиварочной чаші, поверх розподіляємо сирну начинку і посипаємо все залишками тіста. Готуємо пиріг в режимі "Випічка" 65 хвилин.
Пиріг з яблуками, морквою і родзинками
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; морква - 160 г; зелене яблуко - 1 шт.; масло - 50 г; родзинки - 40 г; козячий сир - 160 г; куркума - 1 ст. ложка; вершки - 150 мл; яйця - 2 шт. Приготування Яблука і моркву чистимо і натираємо. У сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому куркуму з родзинками 30 секунд. Додаємо терту моркву і даємо прогрітися ще 1-2 хвилини. Кладемо яблуко. Нагріваємо все ще 5 хвилин. Яйця збиваємо з вершками, додаємо половину сиру і збиваємо.
На основу з тіста, розкотив і викладеного у форму, викладаємо яблука і моркву. Зверху посипаємо все залишками сиру і заливаємо вершковою сумішшю. Запікаємо при 180 градусах 30 хвилин.