Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з родзинками

Пиріжки з родзинками
Пропонуємо вам рецепти приготування смачних і солодких пиріжків з родзинками, які сподобаються всім без винятку!

Пиріжки з рисом і родзинками


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода - 2 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • маргарин - 300 г;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • рис - 1 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • родзинки - 200 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, першим ділом давайте приготуємо начинку для майбутніх пиріжків: ізюм промиваємо і відкидаємо на друшляк. Потім ретельно обсушуємо його, з'єднуємо з вареним рисом , додаємо масло, кладемо за смаком цукор і замішуємо однорідне тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо невеликі квадратики. Викладаємо начинку і складаємо їх навпіл. Тепер перекладаємо пиріжки з родзинками на деко і випікаємо в духовці 20 хвилин при 250 градусах.

    Пиріжки з сиром та родзинками


    Інгредієнти:

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • борошно - 800 г;

  • вода - 60 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • молоко - 300 мл;

  • масло вершкове - 120 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сир - 500 г;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • ізюм - 100 г;

  • пудра цукрова - за смаком.


  • Приготування
    У миску наливають теплу воду, всипаємо цукор, дрібку борошна і сухі дріжджі. Гарненько перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин. Цим часом змішуємо тепле молоко з половиною порції борошна, вливаємо туди піднялися дріжджі, накриваємо миску рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. У сир додаємо яйце, кладемо масло, ванілін, родзинки і цукрову пудру. Далі просіваємо в тісто борошно, додаємо вершкове масло і вбиваємо яйце. Замішуємо тісто, ділимо його на шматочки, розгортаємо в коржі, викладаємо в середину начинку і формуємо пиріжки. Випікаємо булочки 20 хвилин в розігрітій духовці.

    Пиріжки з родзинками і курагою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • маргарин - 200 г;

  • борошно - 600 г;

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • сіль;

  • розпушувач.


  • Для начинки:

  • курага - 350 г;

  • цукор - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • родзинки - 150 г;

  • Пиріжки з родзинками

  • масло вершкове - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    В ковші розігріваємо олію, додаємо сіль, вливаємо молоко, перемішуємо і залишаємо остигати. Борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач і цукор. Тепер вливаємо суміш молока з маслом, замішуємо тісто і на годину прибираємо його в холодильник. Курагу з родзинками промиваємо і викладаємо на сковороду з маслом, додаємо цукор і прогріваємо хвилин 5 а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Тісто ділимо на шматочки, розкачуємо і викладаємо начинку. Защипуємо ретельно краю і випікаємо 30 хвилин, попередньо змастивши зверху яйцем і посипати цукром.