Пропонуємо вам рецепти приготування смачних і солодких пиріжків з родзинками, які сподобаються всім без винятку!
Пиріжки з рисом і родзинками
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 2 ст.; борошно - 2 ст.; яйце - 2 шт.; маргарин - 300 г; сіль. Для начинки:
рис - 1 ст.; цукор - 3 ст. ложки; родзинки - 200 г; масло вершкове - 2 ст. ложки. Приготування Отже, першим ділом давайте приготуємо начинку для майбутніх пиріжків: ізюм промиваємо і відкидаємо на друшляк. Потім ретельно обсушуємо його, з'єднуємо з вареним рисом , додаємо масло, кладемо за смаком цукор і замішуємо однорідне тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо невеликі квадратики. Викладаємо начинку і складаємо їх навпіл. Тепер перекладаємо пиріжки з родзинками на деко і випікаємо в духовці 20 хвилин при 250 градусах.
Пиріжки з сиром та родзинками
Інгредієнти: дріжджі сухі - 10 г; борошно - 800 г; вода - 60 мл; цукор - 1 ч. ложка; молоко - 300 мл; масло вершкове - 120 г; яйце - 3 шт.; сир - 500 г; ванілін - 1 ч. ложка; ізюм - 100 г; пудра цукрова - за смаком. Приготування У миску наливають теплу воду, всипаємо цукор, дрібку борошна і сухі дріжджі. Гарненько перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин. Цим часом змішуємо тепле молоко з половиною порції борошна, вливаємо туди піднялися дріжджі, накриваємо миску рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. У сир додаємо яйце, кладемо масло, ванілін, родзинки і цукрову пудру. Далі просіваємо в тісто борошно, додаємо вершкове масло і вбиваємо яйце. Замішуємо тісто, ділимо його на шматочки, розгортаємо в коржі, викладаємо в середину начинку і формуємо пиріжки. Випікаємо булочки 20 хвилин в розігрітій духовці.
Пиріжки з родзинками і курагою
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин - 200 г; борошно - 600 г; молоко - 500 мл; цукор - 6 ст. ложок; сіль; розпушувач. Для начинки:
курага - 350 г; цукор - 100 г; яйце - 1 шт.; родзинки - 150 г; масло вершкове - 2 ст. ложки. Приготування В ковші розігріваємо олію, додаємо сіль, вливаємо молоко, перемішуємо і залишаємо остигати. Борошно просіваємо, додаємо до неї розпушувач і цукор. Тепер вливаємо суміш молока з маслом, замішуємо тісто і на годину прибираємо його в холодильник. Курагу з родзинками промиваємо і викладаємо на сковороду з маслом, додаємо цукор і прогріваємо хвилин 5 а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Тісто ділимо на шматочки, розкачуємо і викладаємо начинку. Защипуємо ретельно краю і випікаємо 30 хвилин, попередньо змастивши зверху яйцем і посипати цукром.