Легкий десерт у вигляді фруктового пирога актуальне у будь-який час року. Доступні інгредієнти у вигляді свіжих фруктів в теплу пору року і консервованих взимку роблять цей пиріг не тільки головним яскравою прикрасою столу, але і прийнятною альтернативою дорогим купівельними фруктових десертів. Про те, як приготувати фруктовий пиріг ми поговоримо далі.
Рецепт фруктового пирога
Інгредієнти: борошно - 2 1/2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1/2 ст.+ 4 ст. ложки; кефір - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; персики - 4 ст.; полуниця - 1 ст.; сік 1 лимона; цукор - 1 ст. Приготування Почнемо приготування з тіста. У мисці перетираємо борошно з маслом і сіллю до утворення крихти. Яйце збиваємо з домашнім кефіром і вливаємо суміш в крихту з тіста. Готове тісто формуємо руками в єдиний кулю, а потім ділимо навпіл. Кожну половину обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.
Після закінчення часу посипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо одну з половинок тесту. Викладаємо тісто у форму для випікання. Полуницю і персики змішуємо, поливаємо лимонним соком і посипаємо цукром. Розподіляємо начинку по основі з тіста і накриваємо все другим пластом тіста. Ставимо пиріг в холодильник ще на 1 годину. Далі поверхню остиглого страви змащуємо яйцем і посипаємо столовою ложкою цукру. Ставимо фруктовий пиріг на кефірі в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин, далі жар зменшуємо до 180 градусів і продовжуємо готування ще 30 хвилин.
Якщо ви бажаєте зробити фруктовий пиріг в мультиварці, то виставте режим "Випічка" на 65 хвилин.
Фруктовий пиріг з листкового тіста
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; сир філадельфія - 250 г; цукрова пудра - 1/3 ст.; яблучний сік - 2 ст. ложки; ягідне асорті - 1 ст.; ківі - 2 шт.; мандарини - 2 шт.; яблучне желе - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Листкове тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні, після чого викладаємо його на змащений маслом деко для випікання. З вільних країв тіста формуємо бортики. Основу з тіста наколюємо виделкою по всій поверхні. Випікаємо корж 15 хвилин, залишаємо повністю охолонути.
Крем-сир збиваємо з цукровою пудрою і яблучним соком. Розподіляємо суміш по поверхні основи з тіста. На шар сирного крему викладаємо ягоди, нарізані ківі і очищені від плівки часточки мандаринів. Змащуємо фрукти рідким яблучним желе.
Фруктовий пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
яєчні жовтки - 2 шт.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; борошно - 150 г; вода - 1 1/2 ч. ложки; цукрова пудра - 30 г; вершкове масло - 85 м; лимонна цедра - 1 ч. ложка. Для начинки:
молоко - 450 мл; стручок ванілі; яєчні жовтки - 5 шт; цукрова пудра - 85 м; кукурудзяне борошно - 40 г; фрукти по сезону. Приготування Для тіста жовтки, ванільний екстракт і воду збиваємо разом. Додаємо до рідких інгредієнтів борошно і цукор, масло, цедру лимона і щіпку солі. Замішуємо однорідне тісто, формуем його в кулю,
обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 години. Духовку розігріваємо до 190 градусів. Тісто розгортаємо і викладаємо на дно форми, наколюємо виделкою. Випікаємо корж 18-20 хвилин.
Для начинки молоко проварюємо з ванільним стручком 15 хвилин на мінімальному вогні. Тим часом жовтки збиваємо з цукром і крохмалем дочиста. До теплого молока підливаємо білки порціями, в 3 заходи, безперервно помішуючи молочну суміш. Як тільки суміш стане однорідною і загусне - знімаємо її з вогню і розподіляємо по пісочному коржу. Поверх крему розкладаємо нарізані фрукти. Даємо пирогу з фруктів охолонути в холодильнику пару годин перед подачею.