Манник - самий простий у приготуванні і зовсім недорогий пиріг, який готується без яєць. Він доведеться по смаку всім, навіть тим, хто не любить манну кашу . Цей пиріг виходить дивовижно ніжним і дуже смачним. Переконайтеся в цьому самі! А перед подачею на стіл можете полити його будь-яким варенням або просто посипати цукровою пудрою.
Манник на кефірі без яєць
Інгредієнти: манна крупа - 1 ст.; кефір - 1 склянка; сметана - 2 ст. ложки; родзинки - 05 склянки; цукор - 05 склянки; розпушувач - 05 ч. ложки; ванільний цукор - за смаком; масло - для змазування. Приготування Манку висипаємо у велику миску, заливаємо кефіром, добре перемішуємо і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі. Потім додаємо цукор, сіль, сметану, ванільний цукор і трохи розпушувача. Родзинки промиваємо і замочуємо в гарячій воді на 5 хвилин, а потім віджимаємо і обсушуємо. Додаємо його в тісто і все добре перемішуємо. Викладаємо отриману масу в змащену вершковим маслом форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо манник без яєць і борошна до готовності близько 25 хвилин.
Рецепт лепешняку без яєць на молоці
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; розпушувач - щіпка; масло вершкове - 25 г; цукор - 1 ст.; манна крупа - 1 ст. Приготування Отже, молоко підігріваємо до кімнатної температури. Манку змішуємо в окремій ємності з цукром, а потім поступово вводимо в молоко. Все добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі для того, щоб манка розбухла. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 40 хвилин. При подачі на стіл, маннік на молоці без яєць посипаємо цукровою пудрою, поливаємо шоколадом або подаємо просто з кулькою морозива.
Манник без яєць в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа - 2 ст.; кефір - 2 ст.; сода - щіпка; банани - 2 шт.; цукор - за смаком; ванілін - за смаком. Приготування Кефір виливаємо в миску, поступово всипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо постояти приблизно 10 хвилин. А цим часом очищаємо поки банани і нарізаємо їх невеликими скибочками. Окремо змішуємо всі сипучі інгредієнти - ванільний цукор, цукор і соду. Чашу мультиварки рясно змащуємо маслом або маргарином. Тепер висипаємо в кефірну масу нашу сипку суміш, ретельно перемішуємо міксером до однорідності, щоб не було грудочок. Тепер акуратно викладаємо рівно половину тіста у форму, зверху покриваємо рівномірним шаром бананів і заливаємо рештою кефірно-манної масою. Випікаємо пиріг 45 хвилин до появи рум'яною скоринкою.
Рецепт лепешняку на кефірі без яєць
Інгредієнти: гарбуз терта - 2 ст.; манна крупа - 15 ст.; кефір - 1 склянка; розпушувач - 05 ч. ложки; цукор - 05 ст. Для сиропу:
цукор - 5 ст. ложок; гарбузовий сік - 100 мл; кориця мелена - щіпка; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Отже, гарбуз обробляємо, натираємо м'якоть на дрібній терочке,
а віджимаємо сік. Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру 180 градусів і залишаємо нагріватися. А цим часом змішуємо гарбуз з манкою, вливаємо кефір і кидаємо за смаком цукор і щіпку гашеного соди. Потім готове тісто перелити у форму для випічки і відправляємо пиріг на 35 хвилин в гарячу духову шафу.
А поки давайте з вами приготуємо сироп. Для цього з'єднуємо в ковшичке всі необхідні інгредієнти, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Готовий гарячий пиріг перекладаємо на плоске блюдо і відразу ж заливаємо його сиропом. Ну, ось і все, маннік на кефірі без яєць і борошна готовий і можна кликати всіх до столу!