Пропонуємо вашій увазі оригінальні рецепти приготування рулету з яблуками, які вам неодмінно сподобаються. Випічка виходить неймовірно ніжною і напрочуд смачною.
Рулет з яблуками з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 2 аркуша; родзинки - 05 склянки; яблука - 2 шт.; горіхи волоські - 05 ст.; коньяк - 30 мл; мелена кориця - щіпка; мускатний горіх - щіпка; манка - 2 ст. ложки; лимон - 05 шт. Приготування Родзинки заздалегідь розпарювала заливаємо окропом і алкоголем. Яблука промиваємо, нарізаємо на шматочки, збризкуючи постійно лимонним соком і змішати з родзинками. Потім додаємо цукор, терту лимонну цедру, мелену корицю і мускатний горіх. Все добре перемішуємо і даємо готової начинки постояти хвилин 15.
А цим часом рубаємо дрібно волоські горіхи і додаємо у фруктову суміш. Потім з'єднуємо 2 аркуша листкового бездріжджового тіста і розгортаємо його в одному напрямку. Тепер посипаємо поверхню манною крупою, викладаємо рівномірно начинку, розрівнюємо її ложечкою і звертаємо тісто рулетом. По всій його довжині робимо проколи вилкою, для виходу пари при запіканні, а краї туго защипуємо. Запікаємо листковий рулет з яблуками при 180 градусах протягом 30 хвилин. Подаємо яблучний пиріг злегка остигнув з ванільним морозивом або збитими вершками.
Рулет з лаваша з яблуками в духовці
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; яблука - 3 шт.; цукор - 3 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст. ложки; ізюм - 100 г; мелена кориця - щіпка. Приготування Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо фрукти невеликими кубиками. Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо постояти і розбухнути приблизно на 1 годину. Потім воду обережно зливаємо і з'єднуємо з яблуками. У цю суміш насипаємо трохи меленої кориці, сахарим за смаком і перемішуємо.
Тепер беремо тонкий лист вірменського лавашу, змащуємо його вершковим маслом, викладаємо рівномірним шаром фруктову начинку і звертаємо туго рулетом. Далі акуратно перекладаємо його на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо рулет з яблуками і корицею хвилин 10 після чого обережно виймаємо, даємо трохи охолонути, нарізаємо на невеликі шматочки, розкладаємо красиво на блюді, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Рулет з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 500 мл; дріжджі - 50 г; цукор - 1 ст.; маргарин - 70 г; борошно - 1 кг Для начинки:
яблука; мелена кориця - за смаком. Приготування У каструлі розтоплюємо на слабенькому вогні маргарин, вливаємо туди молоко і додаємо за смаком цукор. Потім знімаємо суміш з плити, поступово вливаємо молоко, кладемо дріжджі і порціями всипаємо просіяне борошно заздалегідь. Потім замішуємо однорідне, не липнущее до рук тісто, скачуємо його в кульку і прибираємо на 15 години в тепле місце, накривши зверху чистим рушником.
Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто, вимішуємо і поділяємо його на 3 рівні частини. Кожну частину розкачуємо у формі прямокутника. Яблука промиваємо, видаляємо хвостики і насіння, нарізаємо їх дрібними кубиками й викладаємо на тісто рівномірним шаром. Посипаємо зверху меленою корицею, звертаємо в рулети і викладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного. Потім випікаємо рулети з яблуками 15 хвилин в гарячій духовці до готовності. Після цього акуратно виймаємо їх, остуджуємо, змащуємо цукровим сиропом, за бажанням посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.