Під час посту хоч і заборонені багато продуктів, але все ж є багато страв, якими можна поласувати. Рецепти пісного печиво з вівсяних пластівців чекають вас нижче.
Пісне печиво з вівсяних пластівців – рецепт
Інгредієнти: вівсянка – 150 г; олія оливкова – 90 мл; очищені волоські горіхи – 90 г; мед натуральний – 50 г; сіль; розпушувач – 5 р. Приготування Подрібнюємо вівсяні пластівці. Це можна зробити або за допомогою блендера, або за допомогою кавомолки. Крупно рубаємо волоські горіхи. З'єднуємо вівсяну муку з розпушувачем, сіллю, медом і оливковою олією. Добре розмішуємо. Потім додаємо горішки і знову перемішуємо. З отриманої маси формуємо невеличкі кульки, злегка придавлюємо їх і розкладаємо по листу. Випікаємо близько чверті години.
Пісне печиво з вівсяних пластівців з бананом
Інгредієнти: пластівці вівсяні – 1 склянка; курага – 6 шт.; насіння соняшнику – 30 г; банани великі – 3 шт. Приготування Перетворюємо банани в пюре будь-яким зручним способом. Нарізаємо невеликими шматочками промиту курагу. Змішуємо вівсянку з банановим пюре, курагою і очищеним насінням. Столовою ложкою набираємо приготовану масу і кладемо на деко. Випікаємо пісне печиво з вівсяних пластівців без борошна 25 хвилин.
Пісне печиво з вівсяних пластівців і моркви
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 170 г; розпушувач – 1 ч. ложка; вівсяна каша швидкого приготування – 1 склянка; подрібнена за допомогою дрібної терки морква – 15 склянки; натуральний мед – 50 г; олія рафінована рослинна – 55 мл; кориця – щіпка; родзинки – 45 г; насіння – 40 р. Приготування Змішуємо моркву з рідким медом, маслом, родзинками і насінням. Потім в отриману суміш кладемо вівсяні пластівці. Залишаємо на півгодини, щоб вони добре просочилися. Змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем для тесту і меленою корицею. Отриману суху суміш висипаємо в раніше підготовлену масу. Далі змоченими в маслі або воді руками скачуємо кульки, злегка їх придавлюємо долоньками і кладемо на деко. Випікаємо печиво 20 хвилин.
Пісне печиво на розсолі з вівсяними пластівцями
Інгредієнти: розсіл – 350 мл; цукор – 180 г; вівсянка – 2 склянки; борошно вищого сорту – 3 склянки; натуральні мед – 50 г; рослинна рафінована олія – 40 мл; гашене сода – 1 ч. ложка; родзинки без кісточок – 55 р. Приготування З розсолу, цукру, рослинної олії, меду, борошна, соди і вівсяних пластівців замішуємо тісто. Додаємо родзинки, також можна взяти мак, подрібнені горіхи і замішуємо тісто. Змазаними маслом руками формуємо кульки, злегка притискаємо їх і кладемо на лист. Випікаємо вівсяне печиво 20 хвилин.
Пісне печиво з вівсяних пластівців з яблуками
Інгредієнти: борошно вищого сорту пшеничне – 1 склянка; вівсянка – 1 склянка; мед натуральний рідкий – 10 г; кисло-солодке велике яблуко – 1 шт.; розпушувач – 1/2 ч. ложки; крутий окріп – 10 мл; мелена кориця – 1/2 ч. ложки; пісок цукровий – 25 г; олія рослинна рафінована – 50 мл; сода харчова – 5 р. Приготування Яблуко запікаємо, а потім пюрируем. У масло, додаємо цукор, мед і гашену окропом соду з розпушувачем. В отриману масу кладемо яблучне пюре, борошно і подрібнену вівсянку. Вимішуємо до однорідної маси. Ложкою поміщаємо її порційно на деко. Вівсяне печиво з яблуками випікаємо 20 хвилин.
Пісне печиво з вівсяних пластівців з медом
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 100 г; житнє борошно – 50 р; обсмажений мигдаль – 90 г; мед натуральний рідкий – 40 г; цукор коричневий – 70 г; олія оливкова – 45 мл; свіжовичавлений сік лимона – 40 мл; сік свіжовичавлений апельсиновий – 50 мл Приготування Вівсяні пластівці з'єднуємо з житнім борошном, цукром і подрібненим мигдалем. Додаємо мед, масло, сік апельсина і лимона. Добре розмішуємо і даємо постояти хвилин 10. Потім руки змащуємо маслом і з приготовленої маси формуємо кульки. Розплющуємо кожен з них долонями і відправляємо на аркуш. Випікаємо в добре прогрітій духовці чверть години.