Вернуться назад Распечатать

Гарбузове мафіни

Гарбузове мафіни
Навіть незважаючи на те, що гарбузове мафіни, є традиційними ласощами осіннього сезону, ми, щиро вірячи в те, що улюблені страви можна їсти цілий рік, радимо вам приготувати їх навесні. Зрозуміло, скориставшись смачними рецептами з цього матеріалу.

Пісні гарбузове мафіни – рецепт


Всім дотримують пост або уникає появи тваринних продуктів в меню, пропонуємо приготувати ці прості гарбузове мафіни без яєць і молока, які будь сторонній їдцю навряд чи вдасться відрізнити від класичних мафінів.
Інгредієнти:

  • насіння льону - 15 г;

  • гарбузове пюре - 230 г;

  • мед - 115 мл;

  • рослинне масло - 115 мл;

  • яблучне пюре - 115 мл;

  • цільнозернові борошно - 115 г;

  • мигдальна борошно - 135 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • жменя шоколадної крихти.


  • Приготування
    Замінником яєць в даному рецепту стане яблучне пюре, яке можна купити готовим у відділі дитячого харчування або зробити власноруч. Разом з яблучним пюре, пов'язати всі інгредієнти разом допоможуть і насіння льону, але спершу їх слід перемолоти, залити чвертю склянки води і залишити хвилин на 20.
    Почніть зі змішування всіх сухих компонентів. Окремо збийте мед з яблучним пюре і маслом. Додайте пюре з гарбуза, набряклий мелений льон, перемішайте і з'єднайте всі разом лопаткою. Працювати міксером тут не бажано, оскільки мафіни можуть вийти занадто жорсткими. Змішайте тісто з крихтами шоколаду і розподіліть по комірках форми. Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.

    Сирно-гарбузове мафіни


    Додавання будь-яких молочних продуктів в тісто автоматично робить його більш вологим і важким. Якщо ви любите такі мафіни, то неодмінно втілити в життя цей рецепт.
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 115 мл;

  • цукор - 175 г;

  • мед - 25 мл;

  • яйця - 2 шт.;
  • Гарбузове мафіни

  • гарбузове пюре - 440 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • кориця - 5 г;

  • цедра одного апельсина;

  • сир - 75 г;

  • борошно - 330 р.


  • Приготування
    Яйця з медом і цукром збийте до утворення повітряної маси, білястого кольору. До неї додати апельсинову цедру, олію, пюре з гарбуза і повторіть збивання. Змішайте решту сухі компоненти і влийте до них суміш з гарбуза і яєць. Після повторного збивання додайте сир, перемішайте і розкладіть тісто у форму обраної форми. Випікання маффінів стандартного розміру займе близько 20 хвилин при 180 градусах, готовність більш великих виробів після 20 хвилин перевірити зубочисткою.