Навіть незважаючи на те, що гарбузове мафіни, є традиційними ласощами осіннього сезону, ми, щиро вірячи в те, що улюблені страви можна їсти цілий рік, радимо вам приготувати їх навесні. Зрозуміло, скориставшись смачними рецептами з цього матеріалу.
Пісні гарбузове мафіни – рецепт
Всім дотримують пост або уникає появи тваринних продуктів в меню, пропонуємо приготувати ці прості гарбузове мафіни без яєць і молока, які будь сторонній їдцю навряд чи вдасться відрізнити від класичних мафінів.
Інгредієнти: насіння льону - 15 г; гарбузове пюре - 230 г; мед - 115 мл; рослинне масло - 115 мл; яблучне пюре - 115 мл; цільнозернові борошно - 115 г; мигдальна борошно - 135 г; сода - 1 ч. ложка; розпушувач - 1/2 ч. ложки; жменя шоколадної крихти. Приготування Замінником яєць в даному рецепту стане яблучне пюре, яке можна купити готовим у відділі дитячого харчування або зробити власноруч. Разом з яблучним пюре, пов'язати всі інгредієнти разом допоможуть і насіння льону, але спершу їх слід перемолоти, залити чвертю склянки води і залишити хвилин на 20.
Почніть зі змішування всіх сухих компонентів. Окремо збийте мед з яблучним пюре і маслом. Додайте пюре з гарбуза, набряклий мелений льон, перемішайте і з'єднайте всі разом лопаткою. Працювати міксером тут не бажано, оскільки мафіни можуть вийти занадто жорсткими. Змішайте тісто з крихтами шоколаду і розподіліть по комірках форми. Випікайте при 180 градусах 25 хвилин.
Сирно-гарбузове мафіни
Додавання будь-яких молочних продуктів в тісто автоматично робить його більш вологим і важким. Якщо ви любите такі мафіни, то неодмінно втілити в життя цей рецепт.
Інгредієнти: рослинне масло - 115 мл; цукор - 175 г; мед - 25 мл; яйця - 2 шт.; гарбузове пюре - 440 г; розпушувач - 10 г; кориця - 5 г; цедра одного апельсина; сир - 75 г; борошно - 330 р. Приготування Яйця з медом і цукром збийте до утворення повітряної маси, білястого кольору. До неї додати апельсинову цедру, олію, пюре з гарбуза і повторіть збивання. Змішайте решту сухі компоненти і влийте до них суміш з гарбуза і яєць. Після повторного збивання додайте сир, перемішайте і розкладіть тісто у форму обраної форми. Випікання маффінів стандартного розміру займе близько 20 хвилин при 180 градусах, готовність більш великих виробів після 20 хвилин перевірити зубочисткою.