Вернуться назад Распечатать

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків?

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків?
Рекомендуємо до приготування прості і доступні рецепти дріжджового тіста для пиріжків. Для вас нижче представлений безопарний і пісний варіанти, що дають просто приголомшливий результат. Вироби з такого тіста виходять нітрохи не гірше, ніж з більш змістовною за складом і клопіткою основи.

Як приготувати пишне дріжджове тісто для пиріжків - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 220 мл;

  • борошно пшеничне просеянная – 420 г;

  • велике яйце куряче – 1 шт.;

  • маргарин вершковий – 60 г;

  • пісок цукровий – 40-90 г;

  • живі пресовані дріжджі – 25-30 г;

  • сіль поварена – 1 невелика щіпка.


  • Приготування
    Даний рецепт дріжджового тіста на пиріжки передбачає використання малої кількості здоби, тому в даному випадку ми обійдемося без опари. До розчиненим у сорокаградусном молоці дріжджів додаємо змішане в окремій мисці з сіллю і цукром яйце, просіяне борошно і розтоплений вершковий маргарин. Вимішуємо все ретельно спочатку в мисці, а потім не менш семи хвилин на столі, отримавши в підсумку м'яке і пластичне, але зовсім не липке тісто.
    Маємо його в мисці або іншої підходящої посудині і ставимо в тепленьке місце мінімум на дві години. За цей час один раз обминаємо тісто і трохи відбиваємо, піднявши і вдаривши об стіл або миску. Після цього з готового визрілого тіста формуємо пиріжки, наповнивши їх бажаної начинкою, даємо виробів підрости і випікаємо в духовці.

    Простий рецепт пісних пиріжків з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 310 мл;

  • борошно пшеничне просеянная – 820-950 г;

  • живі пресовані дріжджі – 50 г;

  • олія рослинна рафінована – 185 мл;

  • пісок цукровий – 110 г;

  • кухонна велика сіль – 10 г;

  • цукор ванільний – 1 пакетик;

  • будь-яка пісна начинка .


  • Приготування
    Пісне тісто по даному рецепту краще готувати ввечері для використання на наступний день. У великій ємності, об'ємом не менше п'яти літрів, змішуємо свіжі дріжджі з тепленькою водою, цукровим піском, ванільним цукром і сіллю і даємо розчинитися всім кристалам. Потім додаємо масло рослинне, обов'язково рафінована, і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо тісто дуже ретельно, отримавши в результаті дуже м'яку і
    Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків?
    трохи липнущую його текстуру.
    Посудину з тістом ставимо на ніч у холодильник. За цей час маса добре підніметься і збільшиться в об'ємі.
    Ранок приготуємо пісну начинку, якою може бути тушкована капуста, картопля з грибами або ж повидло, ягоди, а також будь-яке інше не скоромне наповнення.
    З тіста скачуємо кульки діаметром приблизно чотири сантиметри, викладаємо їх на змащену маслом поверхню і даємо підійти протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього формуємо пісні пиріжки, розташовуємо їх на деко і ставимо випікатися в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять.