Рекомендуємо до приготування прості і доступні рецепти дріжджового тіста для пиріжків. Для вас нижче представлений безопарний і пісний варіанти, що дають просто приголомшливий результат. Вироби з такого тіста виходять нітрохи не гірше, ніж з більш змістовною за складом і клопіткою основи.
Як приготувати пишне дріжджове тісто для пиріжків - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 220 мл; борошно пшеничне просеянная – 420 г; велике яйце куряче – 1 шт.; маргарин вершковий – 60 г; пісок цукровий – 40-90 г; живі пресовані дріжджі – 25-30 г; сіль поварена – 1 невелика щіпка. Приготування Даний рецепт дріжджового тіста на пиріжки передбачає використання малої кількості здоби, тому в даному випадку ми обійдемося без опари. До розчиненим у сорокаградусном молоці дріжджів додаємо змішане в окремій мисці з сіллю і цукром яйце, просіяне борошно і розтоплений вершковий маргарин. Вимішуємо все ретельно спочатку в мисці, а потім не менш семи хвилин на столі, отримавши в підсумку м'яке і пластичне, але зовсім не липке тісто.
Маємо його в мисці або іншої підходящої посудині і ставимо в тепленьке місце мінімум на дві години. За цей час один раз обминаємо тісто і трохи відбиваємо, піднявши і вдаривши об стіл або миску. Після цього з готового визрілого тіста формуємо пиріжки, наповнивши їх бажаної начинкою, даємо виробів підрости і випікаємо в духовці.
Простий рецепт пісних пиріжків з дріжджового тіста
Інгредієнти: вода фільтрована – 310 мл; борошно пшеничне просеянная – 820-950 г; живі пресовані дріжджі – 50 г; олія рослинна рафінована – 185 мл; пісок цукровий – 110 г; кухонна велика сіль – 10 г; цукор ванільний – 1 пакетик; будь-яка пісна начинка . Приготування Пісне тісто по даному рецепту краще готувати ввечері для використання на наступний день. У великій ємності, об'ємом не менше п'яти літрів, змішуємо свіжі дріжджі з тепленькою водою, цукровим піском, ванільним цукром і сіллю і даємо розчинитися всім кристалам. Потім додаємо масло рослинне, обов'язково рафінована, і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Вимішуємо тісто дуже ретельно, отримавши в результаті дуже м'яку і
трохи липнущую його текстуру.
Посудину з тістом ставимо на ніч у холодильник. За цей час маса добре підніметься і збільшиться в об'ємі.
Ранок приготуємо пісну начинку, якою може бути тушкована капуста, картопля з грибами або ж повидло, ягоди, а також будь-яке інше не скоромне наповнення.
З тіста скачуємо кульки діаметром приблизно чотири сантиметри, викладаємо їх на змащену маслом поверхню і даємо підійти протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього формуємо пісні пиріжки, розташовуємо їх на деко і ставимо випікатися в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять.