Мафіни – дуже смачні маленькі кексики. Цікаві рецепти приготування мафінів в домашніх умовах чекають вас нижче.
Як приготувати шоколадні мафіни в домашніх умовах?
Інгредієнти: какао – 25 г; яйце куряче велике – 1 шт.; розпушувач – 10 г; просеянная пшеничне борошно – 150 г; великий банан – 1 шт.; цукор – 100 г; олія рослинна рафінована – 50 мл Приготування Розтираємо сире яйце з маслом і цукром. Очищений банан перетворюємо на пюре. Додаємо його в приготовану масу. Змішуємо попередньо просіяне борошно з просіяний какао і розпушувачем. Висипаємо підготовлену суміш в бананову масу, перемішуємо і поміщаємо тісто у формочки. Випікаємо мафіни близько 25 хвилин.
Рецепт приготування мафінів в домашніх умовах
Інгредієнти: пшеничне борошно вищого сорту – 230 г; сіль; розпушувач – 10 г; кефір – 240 мл; натуральне вершкове масло – 110 г; цукровий пісок – 140 г; курячі великі яйця – 2 шт.; цукрова пудра. Приготування Яйця розтираємо з цукровим піском. Розтоплюємо і охолодити масло. Вводимо його в яєчну масу і за допомогою віночка збиваємо. Потім вливаємо кефір. Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо сіль. Отриману суху суміш з'єднуємо з рідкої і ретельно розмішуємо. Тісто вийде середньої густоти. Розливаємо його по формах і випікаємо 25 хвилин. А коли вони охолонуть, притрушиваем цукровою пудрою.
Рецепт приготування мафінів в домашніх умовах у формочках
Інгредієнти: масло натуральне вершкове – 130 г; просеянная борошно – 170 г; молоко коров'яче – 40 мл; яйця – 3 шт.; розпушувач – 5 г; цукровий пісок – 100 г; вишня – 170 г; ванільний цукор – 10 р. Приготування Спочатку включаємо духовку, щоб до початку випічки вона вже була прогріта до 180 градусів. М'яке масло розтираємо з цукром, а потім всипаємо і ванільний цукор. Потім додаємо молоко, яйця і знову добре збиваємо. Додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і добре розмішуємо. Потім акуратно вмішуємо вишні без кісточок. Покласти тісто у формочки. Випікаємо на середній решітці близько півгодини.
Чим прикрасити мафіни в домашніх умовах?
Готові маффіни можна притрусити цукровою пудрою . А ще можна і за допомогою кондитерського шприца видавити крем відмінно підійде масляний. Крім того можна також прикрасити мафіни збитими вершками, розтопленим шоколадом або мастикою . При цьому перед тим, як прикрашати, мафіни потрібно остудити.