Пропонуємо варіанти приготування смачних булочок з дріжджового тіста з цукром. Доповнивши випічку корицею або яблуками, отримаємо новий смак готового десерту, який неодмінно порадує вас і ваших домочадців чудовим смаком.
Булочки із здобного дріжджового тіста з цукром і корицею - рецепт
Інгредієнти: молоко незбиране – 510 мл; вершкове масло - 1/2 стандартної пачки; цукровий пісок - 1 склянка; свіжі пресовані дріжджі - 45 г; курячі яйця - 3 шт.; ванільний цукор або ванілін; пшеничне борошно; сіль - щіпка; коричневий цукор; мелена кориця. Приготування Приготування тіста для булочок починаємо з активації дріжджів. Змішуємо їх з половиною склянки тепленького молочка, розчиняємо також у суміші по півтори столових ложки цукру і просіяного борошна і ставимо масу в тепло хвилин на п'ятнадцять-двадцять.
По закінченні часу прогріваємо інше молоко, розчиняємо в ньому ще половину склянки цукрового піску, щіпку солі і ванільний цукор або ванілін, додаємо трохи збиті яйця і змішати отриману масу з опарою. Тепер вводимо розтоплене масло вершкове і малими порціями всипаємо борошно, виробляючи заміс. Спочатку працюємо ложкою, а завершуємо руками, домагаючись однорідності і гладкості. Підсумкова текстура тіста повинна вийти м'яким і трохи липким. Тепер даємо йому час на расстойку і підхід, прикривши рушником і поставивши посудину з ним в тепло.
Після цього поділяємо борошняний ком, попередньо обмяв його на дві рівні частки і перетворюємо кожну за допомогою качалки в тонкий прямокутний пласт, присипавши їх для зручності розкочування борошном. Коричневий цукор змішуємо з меленою корицею і притрушиваем отриманої солодкої сумішшю пласти по всьому периметру. Звертаємо їх рулетами і потім розрізаємо їх на частини товщиною приблизно п'ять сантиметрів. Защипуємо кожен знизу і розміщуємо на промасленому деко швом вниз. Залишаємо булочки на сорок-п'ятдесят хвилин в теплі для визрівання, а потім поміщаємо в духовку приблизно на двадцять хвилин, попередньо прогрів її до 185 градусів. Щоб отримати рум'яну красиву скоринку, можна змастити поверхню булочок збитим жовтком, змішаним з чайною ложечкою водички і щіпка ванілі.
Булочки «Трояндочки» з цукром і яблуками з листкового дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: листкове тісто – 520 г; цукровий пісок – 150 г; очищена вода – 300 мл; яблука - 4 шт.; цукрова пудра . Приготування Дуже ефектні і смачні булочки можна приготувати з готового листкового дріжджового тіста. Для цього дістанемо його розморожуватися і підготуємо належним чином яблучка. Розрізаємо промиті плоди навпіл, позбавляє від серцевини і шаткуємо тонкими слайсами. Тепер наливаємо в каструльку воду, розчиняємо в ній цукровий пісок, доводимо до кипіння, занурюємо невеликими порціями в киплячий сироп підготовлені яблучні дольки і даємо прокипіти протягом двох хвилин. Тепер даємо їм стекти на друшляку від залишків рідини і
беремося за формування «трояндочок». Обов'язково прогріваємо духовку заздалегідь, налаштувавши її на температуру 190 градусів. Розкачуємо листкове тісто до товщини пласта 25 міліметра і розрізаємо на смужки шириною по два сантиметри. На кожну в один ряд трохи внахлест викладаємо яблучні дольки і звертаємо конструкції рулетом, формуючи вироби у вигляді трояндочок. Укладаємо їх на промаслений лист, притрушиваем зверху цукровим піском і тут же, поки не розмокли, відправляємо випікатися на двадцять-тридцять хвилин.
Готові булочки «Трояндочки» притрушиваем після остигання цукровою пудрою і подаємо до столу.